У Львівській області судитимуть чоловіка, який знущався над дружиною. Співробітники правоохоронних органів повідомляють, що чоловік зловживав алкогольними напоями, в результаті бив дружину.

Потерпіла розповідає, що за останні кілька днів чоловік систематично її бив, іноді по кілька разів за вечір. Відомо, що в сімейні розбірки втручалася мати потерпілої, так як часом чоловіка-тирана не можливо було зупинити.

За фактом вчиненого злочину, чоловіка судитимуть. Відкрито кримінальне провадження за статтею сто двадцять шостою-один ККУ. Дана стаття передбачає домашнє насильство. Найменше покарання, яке може отримати кривдник - це двісті годин громадських робіт. Можливий і інший вирок, більш жорсткий, у вигляді позбавлення волі до двох років.

Як існують причини насильства в сім'ї?

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як стверджують психологи, причин безліч. В першу чергу, це невпевнені в собі чоловіки, які хочуть показати свою владу і силу. У такому випадку, вони вдаються до знущань над слабкими жінками. У список причин можна включити досвід з минулого. Чоловіки таким чином наслідують поведінку батька.

Однією з причин є неплатоспроможність. Так-так, у сучасному світі багато жінок заробляють більше чоловіків. І це засмучує сильну стать, так як вони звикли бути годувальниками і здобувачами. Так що, це теж може бути пов'язано з домашнім насильством. Плюс до невпевненості.

Психологи вважають, що іноді жінки підсвідомо обирають собі таких чоловіків. Одна з основних причин - це страх самотності. Мовляв, краще такий, ніж ніякий.

Велика проблема потерпілих від насильства жінок в тому, що не всі можуть в цьому зізнатися. Чи то через сором, чи то через страх, чи то через те, що бояться нерозуміння. У таких випадках, хорошим прикладом є зірки, які не приховують насильства в сім'ї.

Так само є безліч центрів, де жертвам насильства надають спеціалізовану допомогу. Головне, не боятися!

Нагадаємо, киянка розповіла про пережите пекло.

Як раніше повідомляв Знай.uа, як попередити домашнє насильство.

Знай.uа писав, глобальне потепління зруйнує соціум.