Дитина хворіє, від їжі відмовляється, а батьки переконані, що чим краще буде їсти, тим швидше одужає.

Іншу думку щодо цього питання має відомий лікар-педіатр Євген Комаровський, який розповів, яке харчування потрібне дітям, коли вони хворіють.

Мова йде про такі хвороби, як ГРВІ та інші гострі інфекційні захворюваннях.

За словами лікаря, відмова дитини в їжі при нездужанні, це фізіологічний природний механізм, дитячий організм таким чином бореться з інфекцією. Звільняє сили та енергію, яка раніше йшла на засвоєння їжі, щоб активізувати імунну систему.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Боятися цього не варто! Більш того, по мірі того, як організм буде справлятися зі збудниками хвороби, апетит якраз і з'явиться. І поява апетиту, бажання дитини приймати їжу, буде означати, що дитина пішла на поправку", - говорить Комаровський.

Але, як підкреслив лікар, варто розуміти, що це стосується дітей, які не мають проблем з надто малою вагою.

"Якщо дитина має вагу менше норми,відмовляється від їжі та ще й захворіла на грип, то годування такої дитини - це особлива тема. І тут ви без допомоги лікаря не впораєтесь".

Комаровський дав універсальну пораду щодо меню для дитини під час хвороби:

"Що потрібно? Рідка, тепла їжа, яка легко засвоюється з акцкеном на вуглеводи", - підсумував фахівець.

Нагадаємо, лікар Комаровський розповів, чим небезпечна для дітей засмага та зя якм чином дитячий організм повинен отримувати вітамін D.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський розповів всю правду про щеплення від туберкульозу.

Також Знай.ua писав про те, що лікар Комаровський показав власну медичну реформа та розповів, якою вона повинна бути в Україні.

Дивіться: Комаровський про засмагу та вітамін D