Румунська Праволавная Церква визнає ПЦУ лише в тому випадку, якщо ПЦУ гарантує права і свободи румуномовних церковних громад на Буковині, які зараз знаходяться у віданні УПЦ МП.

Про це стало відомо завдяки прес-службі Румунської патріархії.

засідання священного синоду УПЦ МП
засідання священного синоду УПЦ МП

"Для прийняття конкретного і правильного рішення на найближчій сесії Синоду пріоритет буде відданий тому, що в Україні налічується 127 румунських православних парафій, особливо в районі Північної Буковини, у віданні Української Православної Церкви Московського Патріархату", - говорить прес-служба.

В Румунії вважають, що потрібно провести реальні консультації з цими румунськими православними, які стурбовані збереженням своєї етнічної та мовної ідентичності.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Румунська патріархія бажає отримати письмові гарантії від церковних і державних органів України в тому, що етнічну і мовну ідентичність цих румунів будуть поважати, і що ці румунські православні будуть мати можливість об'єднатися в румунський православний вікаріат у складі ПЦУ і розвивати духовні відносини з Румунським Патріархатом.

Варто нагадати, що Предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній заявив, що не виключає в майбутньому внесення змін до церковного календаря.

Про це він заявив під час візиту в Чернівецьку область, пише "Укрінформ"

Митрополит ПЦУ Епіфаній
Митрополит ПЦУ Епіфаній

"Ми будемо поступово, тверезо втілювати певні реформи в життя церкви. Це не відбуватиметься швидкими темпами. Але я вірю, що навіть у питанні календаря, який теж не є догмою, ми можемо приймати відповідні зміни. Як тільки побачимо, що суспільство готове до цих змін. Але це поки не актуально", - сказав Епіфаній.

Нагадаємо, Московська церква втрачає парафії: сотні переходять до ПЦУ

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Епіфаній відправив Кирила і РПЦ під три чорти: єдиний механізм "російського світу"

Також "Знай.ua" писав про те, що Волинська різанина бензопилою: прихильники ПЦУ влаштували вакханалію в храмі УПЦ, фото