За добу п'ятниці, 22 лютого, путінські окупанти на Донбасі 14 разів порушили режим припинення вогню, при цьому український військовослужбовець отримав поранення, про що в суботу, 23 лютого, розповіли у прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.

У повідомленні сказано, що з 14 обстрілів, вісім проводилися з забороненого мінськими домовленостями озброєння з застосуванням 77 мін калібрів 82 і 120 мм.

В смузі дій оперативно-тактичної угруповання Північ бойовики зробили шість обстрілів позицій українських військ: два рази з станкових протитанкових гранатометів і мінометів калібру 120-мм - поблизу Новозванівки; з мінометів калібру 82-мм, а також великокаліберних кулеметів і станкових протитанкових гранатометів - поблизу Катеринівки; поблизу Станиці Луганській - зі стрілецької зброї; з мінометів калібру 82-мм – неподалік від Кримського; з гранатометів різних систем - біля Луганського.

В смузі дій оперативно-тактичної угруповання Схід окупанти обстріляли опорні пункти ООС вісім разів: чотири рази - поблизу Лебединського, з них двічі - з мінометів калібру 120-мм, а також з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, протитанкового ракетного комплексу; неподалік Водяної - двічі, з мінометів калібру 120-мм, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем; біля Авдіївки - з підствольних гранатометів, стрілецької зброї, ручних протитанкових; неподалік від Мар'їнки вогонь по позиціях українських військових вів снайпер.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У штабі наголосили, що українська сторона відповідала на ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів, які мінськими домовленостями не заборонені.

Згідно з інформацією української розвідки, 22 лютого вісім сепаратистів було знищено і двоє поранені, а також ліквідовано дві одиниці військової автомобільної техніки НВФ.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що президенту нашої країни запропонували зробити обласним центром Маріуполь і перейменувати область в Маріупольську.

Як повідомляв портал "Знай.uа": ФСБ Росії заарештувала трьох українців, яких підозрюють у виготовленні наркотиків.

Також "Знай.uа" писав, що Віктор Ющенко розповів про те, що російського політика, який би поважав Україну, на даний момент немає.