Якщо побудований Росією в захопленому Криму Керченський міст розвалиться, то найбільше від цього постраждають українські портові міста Маріуполь і Бердянськ.

Про це розповів керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко на чаті в Главреді.

Кримський міст
Кримський міст

За словами експерта, впавши, Кримський міст перегородить фарватер, і наша країна не зможе перевозити продукцію по морю, зокрема, металопрокат з того ж Маріуполя. Він каже, що руйнування мосту не подарує українцям надію.

"...якщо цей міст розвалиться, то найбільше від цього постраждають наші Маріуполь і Бердянськ. Тому що, впавши, міст перегородить фарватер, а якщо буде перегороджений фарватер, то ми не зможемо перевозити нашу продукцію…". Юрій Романенко

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Кримський міст
Кримський міст

Романенко вважає, що для України було б не страшним падіння Кримського мосту у разі спорудження країною прямої залізниці вздовж Азовського моря до чорноморських портів.

"Але у нас навіть стратегії такої зараз немає, держава її не виробила. Наш інститут закінчує доповідь по Донбасу, і як раз ці рішення ми будемо пропонувати. Але це не держава робить, а ми - сидимо, дивимося на карту і думаємо, як вирішити такого роду проблеми. Держава ж має у вкрай слабку стратегічну позицію". Юрій Романенко

кримський міст
кримський міст

Нагадаємо, з'явилися досить передбачувані новини про путінський міст. У мережі були опубліковані знімки, які наочно демонструють непотрібність незаконно побудованого російськими окупантами Кримського мосту.

За інформацією блогера, на незаконно побудованому окупантами Кримському мосту перестали активно їздити транспортні засоби.

"По ньому взагалі щось їздить? Вчора (19 лютого. – ред.) було ось так на ротенбергівській годівниці", - написав він і опублікував відповідні фото.

Як повідомляв Знай.uа, Гордон заявив на весь світ, що росіяни і українці братні народи.

Також Знай.uа писав, українцям доведеться платити за дороги: скандальна новинка приголомшила не тільки водіїв.