В Україні зросли податкові надходження від малого і середнього бизнесу, однак в цілому цей показник все ще залишається на невисокому рівні – за рік їх прийшло стільки, скільки від митниці надходить за місяць.

Про це розповів заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

"Якщо рахувати платників єдиного податку третьої групи, то ці надходження збільшилися за рахунок айтішників. Кількість фізосіб-підприємців зменшилася через те, що було введено правило сплати єдиного соціального внеску, навіть якщо ти не працюєш". Сергій Верланов

За словами заступника мініста фінансів, у минулому році сума відрахувань збільшилася на 5 млрд грн. Спрощена система оподаткування фізичних та юридичних осіб в Україні поповнила бюджет країни за 2018 рік приблизно на 25 млрд грн.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"25 млрд гривень – це та сума, яка в середньому надходить за один місяць від митниці". Сергій Верланов

Нагадаємо, що українському бізнесу загрожують великі перевірки і штрафи за порушення трудового законодавства.

У цьому році Державна служба з питань праці має намір посилено шукати порушників трудового законодавства в першу чергу в чотирьох галузях економіки - у готельному і ресторанному бізнесі, будівництві, промисловості і сільському господарстві.

Про такий намір чиновники заявили під час зустрічі Держпраці та Мінсоцполітики з представниками бізнесу. Як відзначають в трудовому відомстві, вибір категорій не випадковий, адже саме тут найчастіше останнім часом виявляли порушення. В 2018 році відносно підприємців у сфері торгівлі, готельного та ресторанного бізнесу таких порушень нарахували 4 789, в будівництві - 4 035, промисловості - 2 933, сільському господарстві - 1 802.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні значно зросли штрафи зарплати "в конвертах".

Також Знай.uа писав, що Національний банк України вніс великі зарплати в переліку винятків, на які не поширюється "кеш-обмеження".