Експертам вдалося вивчити український ринок і з'ясувати, якого податку українці намагаються уникнути найчастіше.

Про це розповіли експерти ринку нерухомості.

В результаті проведення соціологічного опитування виявилося, що більшість власників при здачі квартири не платять податки державі. Орендодавці ухиляються від оплати з метою отримування максимального доходу від здачі житла в оренду.

Зазначимо, що лише 30% від загальної кількості орендодавців платять податки державі. Більше того, існують такі області, в яких рівень цього показника становить лише 15%. Серед них — Ужгородська, Хмельницька, Полтавська і Чернігівська.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Звернемо увагу, що найчастіше податки платять жителі північних областей — Київської, Житомирської, Вінницької, Чернігівської, Сумської і так далі.

В частині центральних і південних областей, податки сплачують лише 20% орендодавців. Іншим "бізнесменам" загрожують штрафи у випадку, якщо фіскальна служба України виявить відповідні порушення.

Нагадаємо, субсидіювання – болюче питання, яке вже давно розхитує нерви українців, що мають повне право претендувати на державну допомогу. В народі навіть ходить анекдот: - Бабуся, а як ти в соцмережах розібралася? – Ха, онучок, я з субсидіями розібралася, мені тепер нічого не страшно.

І було б смішно, якби не було так сумно. Кабмін постійно змінює розміри, умови отримання і спосіб виплати субсидий, встежити за ходом подій не так вже й просто.

Кабінет міністрів України скоротив до одного місяця максимальний період простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

Раніше Знай.uа писав, що тисячі українців втратять пільги: влада почала відсіювати субсидиантов.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця накрутить ціни на іржавий мотлох, дорожче, ніж у літаку.

Дивіться: субсидії в Україні отримають не всі: нові правила і механізм розрахунку