На позачергових зборах Генеральна асамблея кліриків і мирян російської екзархату в Західній Європі, більшістю голосів відмовилася від саморозпуску. Відомо, що на такому кроці наполягає Константинопольський патріархат.

Про це стало відомо завдяки повідомленням французьких ЗМІ.

РПЦ
РПЦ

За інформацією журналістів, асамблея пройшла в Парижі. З 206 учасників голосування 191 висловився проти розпуску екзархату, 15 - "за".

"Передбачається, що свою подальшу долю - питання канонічного підпорядкування після фактичного відходу від Константинополя - екзархат визначить у найближчі три місяці і затвердить на генеральній асамблеї у червні", - наголошується в повідомленні.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

Архиєпископія православних російських церков у Західній Європі (російський екзархат) з центром у Парижі було створено на основі парафій російських емігрантів після революції 1917 року.

Варто нагадати, що в селі Жидичин, що під Волинню, священик московського патріархату, протоієрей Володимир Гелета, стріляв за допомогою рушниці по активістам, які чергували біля храму. Про це стало зрозуміло зі слів свідка інциденту, ветерана полку "Азов", Андрія Дяченка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що святійший Патріарх Філарет опублікував екстрене звернення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. Зокрема, у зверненні Філарет висловив стурбованість у тому, що Українська Греко-Католицька Церква хоче провести паломництво і звершити Божественну літургію в соборі Святої Софії в Києві.

Нагадаємо, московська церква продовжує втрачати українські парафії: вже сотні відправили Кирила під три чорти.

Як повідомляв Знай.uа румунська церква об'єднається з ПЦУ: просять захисту від московських попів.

Знай.uа писав, Єпіфаній планує кардинально змінити життя українців новий календар і церковний дрес-код.