Експертам вдалося вивчити український ринок і з'ясувати, якого податку украинцы намагаються уникнути найчастіше.

Про це розповіли експерти ринку нерухомості.

В результаті проведення соціологічного опитування виявилося, що більшість власників при здачі квартири не платять податки державі. Орендодавці ухиляються від оплати з метою отримувати максимальний дохід від здачі житла в оренду.

Зазначимо, що лише 30% від загальної кількості орендодавців платять податки державі. Більше того, існують такі області, в яких рівень цього показника становить лише 15%. Серед них — Ужгородська, Хмельницька, Полтавська і Чернігівська.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Звернемо увагу, що найчастіше податки платять жителі північних областей — Київської, Житомирської, Вінницької, Чернігівської, Сумської і так далі.

У частині центральних і південних областей, податки сплачують лише 20% орендодавців. Іншим "бізнесменам" загрожують штрафи у випадку, якщо фіскальна служба України виявить відповідні порушення.

Раніше повідомлялося, що квартирні злодії щоразу вигадують нові смемы "розлучення" довірливих українців, які шукають дешеве житло. Експерти розповіли, як не потрапити на гачок шахраїв при добовій оренді квартир.

Однією з найпоширеніших схем обману - ви отримали ключ від квартири, але він не підходить. Потрапити ви туди вже не зможете. "Ріелтори" не виходять на зв'язок і зі своїми грошима ви можете попрощатися.

Нагадаємо, новий закон про оренду житла: цілі сім'ї опиняться на вулиці. У Верховній Раді зареєстровано одразу кілька проектів закону, які передбачають ввести нові обмеження щодо використання житлового фонду.

Як повідомляв Знай. ua, подобова оренда квартир: вимагайте ці документи, щоб не залишитися на вулиці. Попросіть документ, який застрахує вас від несподіваних претензій з боку власника квартири.

Знай. ua писав, що ціни на квартири в 2019 змусять українців жити в землянках. Через подорожчання будівельних матеріалів та будівельно-монтажних робіт, відповідно зросте і вартість квадратного метра.