На Західній Україні розгорівся неабиякий скандал навколо екс-начальниці управления капітального будівництва однієї з ОДА в західному регіоні. Жінці пред'явили підозра в незаконному привласненні двох мільйонів гривень, виділених на облаштування бліндажів в зоні Операції Об'єднаних сил. Про обвиении стало відомо з коментаря НАБУ.

Чиновницю звинувачують за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України ("Зловживання владою або службовим становищем").

За версією слідства, обвинувачена внесла зміни до проектно-кошторисної документації щодо зведення опорних пунктів (бліндажів) на території проведення АТО (ООС) в Донецькій області, в результаті чого підрядники побудували взводні опорні пункти з матеріалів, які не придатні для цього типу споруд з військової точки зору.

Зазначені дії посадовця завдали шкоди Міністерству оборони України на загальну суму понад 2 млн грн.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ почали в листопаді 2017 року після передачі справи з військової прокуратури за підслідністю в НАБУ.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, раніше ми писали, що В Україну їдуть ракети з Білорусі: доки Путін погрожує, інші – роблять.

В республіці Білорусь президентом Олександром Лукашенко був підписаний указ про те, щоб забезпечити Україну кількома тисячами протитанкових керованих ракет випуску 1989 року марки 9М124. Про це стало відомо з повідомлення інтернет-видань з посиланням на джерела в силових відомствах республіки.

Наголошується, що саме такий тип ракет входить в комплект озброєння танка Т64БВ, модифікацію якого завершило держпідприємство «Укроборонпром» в 2017 році.

Дальність стрільби такої ракети — 4800 метрів, і вона, на думку експертів, буде вкрай ефективна в умовах конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, що у даний момент умов для укладення мирного договору з Японією, з питання Курильських островів, практично немає. Про це заявив глава зовнішньополітичного відомства Російської Федерації Сергій Лавров.

Як повідомляв портал Знай.иа у Всеросійській державній телевізійній і радіомовній компанії заявили, що готові запустити ракету США у випадку загрози для РФ.