Кабінет міністрів України висунув пропозицію перенести робочий день 30 квітня на 11 травня. Дана рекомендація подарує українцям справжні канікули і дасть можливість відпочивати 5 днів поспіль.

Міжнародний жіночий день 8 березня цього року випадає на п'ятницю. Це означає, що українці матимуть три вихідних поспіль у другий вікенд весни.

Крім цього, святкування Дня праці і Великодня подарує українцям можливість відпочити 5 днів поспіль: з 27 квітня по 1 травня. Про це йдеться в розпорядженні уряду №7 від 10 січня 2019 року.

Пасха припадає на неділю, 28 квітня, понеділок, 29 квітня, також оголошується вихідним. А вівторок, 30 квітня, уряд рекомендує перенести на суботу, 11 травня.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше повідомлялося, що 25 лютого 1918 року Центральна Рада затвердила "Закон про заклад в Україні обчислення часу за новим стилем і переведення годинників на середньоєвропейський час". На виконання цього закону годинник переводився на 1:00 і вісім хвилин тому, а дати календаря - на 13 днів вперед. У законі говорилося: "Завести в Українській Народній Республіці новий (григоріанський) обчислення часу з 16 лютого 1918 16 числах лютого вважати першим числом місяця Березоля (марта)".

З тих пір Україна живе за григоріанським календарем, "новим стилем", який в українських землях, що належали Австро-Угорщині, діяв задовго до 1918 року.

Православна ж і греко-католицька церкви, які діють в Україні, живуть за Юліанським календарем і не перейшли на новий стиль. Таким чином, в Україні вже 99 років святкують Різдво 7 січня за старим зразком, а в Європі, наприклад, 25 грудня.

Нагадаємо, скільки вихідних матимуть українці на 8 березня та Великдень.

Як повідомляв Знай. ua, Укрзалізниця запустила 17 додаткових поїздів до вихідних. Можна поїхати в будь-яку точку нашої країни.

Знай. ua писав, що пізня Великдень подарує додаткові вихідні. Великдень у 2019 ми відзначатимемо 28 квітня, після чого буде традиційний вихідний.