У Київському райсуді Харкова оголошують вирок у справі про ДТП на Сумській у Харкові. Дронову і Зайцевій дали максимальний термін - 10 років позбавлення волі.

Обвинувачення просить для Зайцевої та Дронова максимальне покарання за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України: по 10 років в'язниці.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У свою чергу, захист Дронова просить суд визнати його невинним, а адвокати Зайцевої - врахувати пом'якшувальні обставини.

Дивіться: суд у справі Зайцевої (Трансляція)

UPD: 14:20 // Суддя Віктор Попрас почав оголошувати вирок. Нині зачитує обставини ДТП. _____________ Вирок у справі про аварію на Сумській

Geplaatst door UA: Харків op Dinsdag 26 februari 2019

8 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення "Лексуса" 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля "Фольксваген Туарег", за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення "Лексус" вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. Внаслідок ДТП на місці події загинули п'ятеро людей, ще шестеро потрапили до лікарні.

Зайцева
Зайцева

За тиждень, не приходячи до тями, у лікарні померла шоста жертва – 20-річна дівчина. Одна з постраждалих – Жанна Власенко, яка перебувала на 20-му тижні вагітності. Вона кілька тижнів провела у медикаментозному сні, але у підсумку лікарям вдалося врятувати життя і їй, і дитині.

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

Зайцева та Дронов
Зайцева та Дронов

У квітні 2018-го року вона відмовилася від претензій до Зайцевої після отримання від її родини 100 тис. грн. Загалом від претензій до дівчини після отримання компенсацій відмовилися троє потерпілих. Ще одна постраждала – 28-річна Оксана Євтєєва – втратила в аварії чоловіка і сестру, а сама кілька місяців провела у реанімації.

Дивіться: ДТП у Харкові

Нагадаємо, Дронов зробив гучне зізнання у справі Зайцевої.

Як повідомляв "Знай.ua", 26 лютого в Київському суді міста Харкова відбудеться підсумкове засідання у справі про ДТП останніх років.

Також "Знай.ua" писав, що Зайцева у всьому зізналася і готова нести покарання.