У вівторок, 26 лютого в Київському суді міста Харкова відбудеться підсумкове засідання у справі про найгучніший і жахливому ДТП останніх років. Суддя оголосить остаточний вирок двом водіям, які опинилися на лаві підсудних – Олені Зайцевій і Геннадію Дронову.

Головна фігурантка за смертельній аварії у Харкові Зайцева, нарешті почує свій вирок. Згадаймо подробиці події.

Трагедія сталася 18 жовтня 2017 року на перехресті в центрі Харкова. Згідно з інформацією правоохоронців, ввечері 20-річна студентка Олена Зайцева за кермом іномарки Lexus RX 350 на великій швидкості протаранила Volkswagen Touareg. Ним керував другий обвинувачений — Георгій Дронов. Який теж порушив правила дорожнього руху. Після зіткнення Lexus кілька разів перевернувся та полетів прямо на пішоходів, які опинилися на тротуарі.

В результаті страшної аварії на місці події померло 5 осіб, з травмами у лікарню терміново госпіталізували ще шістьох осіб. Одна дівчина померла через тиждень в лікарні, вона так і не змогла вийти з коми.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Прокуратура просить для Зайцевої та Дронова 10 років позбавлення волі. Однак сторона захисту сумнівається, що обвинувачені отримають такий термін. Напередодні розв'язки у справі надто багато підозрілих моментів, які можуть зіграти на руку підсудним. Про це журналістам розповіла мама загиблого Олександра Євтєєва — Світлана Винниченко. Вона зауважила, що під час розслідування робилося все, щоб пом'якшити провину Зайцевої.

"Ми з першого дня зрозуміли, що шансу покарати винних у нас немає. Навіть максимальних 10 років Зайцевої не дадуть. У мене була надія в душі, що хоч на 7-8 років посадять, але, мабуть, немає", - зазначає вона.

до того Ж, правоохоронці не змогли встановити швидкість, з якою рухалася іномарка Зайцевої. Хоча є відео з декількох камер спостереження на перехресті і відеореєстратора з машини. Світлана зазначила, що спочатку слідчий називав швидкість 98-110 км на годину. Але потім вона раптово знизилася до 80 кілометрів.

Нагадаємо, п'яний брат Зайцевої повторив її "подвиг". Брат Зайцевої відзначився на дорогах Харкова.

Як повідомляв Знай. ua, Дронов зробив гучну визнання по справі Зайцевої. Від нього такого ніхто не очікував.

Знай. ua писав, що Зайцева у всьому зізналася і готова нести покарання. Винуватиця ДТП також не планує більше сідати за кермо.