26 лютого Київський суд Харкова озвучив вирок у справі стосовно Олени Зайцевої та Геннадія Дронова. У результаті страшної аварії життя позбулися шестеро людей, за що прокуратура просила кожному по 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, що аварія сталася увечері 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова - Lexus RX 350 під управлінням Зайцевої на високій швидкості врізався у Volkswagen Touareg Дронова, після чого перекинувся і вилетів у натовп людей на тротуарі. В результаті шестеро людей загинули і ще шестеро отримали травми.

Одна з постраждалих – Жанна Власенко в момент аварії перебувала на 20-му тижні вагітності, але лікарям вдалося врятувати дитині життя. Вона відмовилася від претензій після отримання 100 тисяч гривень компенсації, так само, як і ще двоє осіб.

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Зайцева і Дронов – хто вони?

Олена Зайцева - названа дочка харківського бізнесмена Василя Зайцева, який є президентом ТОВ "Група - Тайфун", а також головою правління і генеральним директором ПРАТ "ВТП "Укренергочормет". Її зведений брат працював у прокуратурі, але був люстрований і втік до Москви. На момент аварії дівчина вчилася на третьому курсі університету. До цього її тричі штрафували за проїзд на червоне світло.

Поліцейські розповіли, що у Зайцевої не було при собі прав, а також додали, що вона прогулювала уроки в автошколі.

Про 50-річного Геннадія Дронове відомо небагато. Він продавав машини, бул неодружений і спочатку проходив у справі як свідок.

А що з опіатами?

Зайцеву звинуватили в наявності опіатів в крові, проте вже через кілька місяців вони раптом зникли з обвинувального акта. Наркотичне сп'яніння довести не змогли, а сама Зайцева заявила, що ніколи не вживала наркотики, а перед тим, як сісти за кермо, пила ліки.

Нарколога, яка оглядала Олену Зайцеву, суд не міг знайти кілька місяців, але після того, як з'явилася жінка, вона заявила, що ніхто у дівчини наркотичного сп'яніння не ідентифікував.

Дронов себе винним не вважає

Чоловікові інкримінують виїзд на жовтий, а також те, що він не помітив авто Зайцевої. На нього адвокати Зайцевої покладають більшу частину провини – за їх словами, він мав більше можливостей уникнути зіткнення.

Дронов з цього приводу сказав: "Я вдалині побачив фари, вони були дуже далеко. Я подивився на світлофор, я виїжджав на Сумську вже на зелений сигнал світлофора. Я не міг уявити, що той автомобіль, який я бачив далеко, не буде зупинятися на червоний сигнал світлофора. Мені страшно уявити, з якою швидкістю він мчав. Я не міг нічого зробити".

Незважаючи на те, що Зайцева заявила про каяття і попросила вибачення у родичів постраждалих, вони її словам не вірять.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що експерт висловив свою думку з приводу Кримського моста і його майбутнього, яке райдужним не є.

Як повідомляв портал "Знай.uа": неподалік від Одеси правоохоронці затримали автобуси з озброєними молодими людьми, які планували провокації.

Також "Знай.uа" писав, що мешканці Львова скаржаться на те, що у будинках з'явилася величезна кількість щурів.