У вівторок, 26 лютого, стало відомо про те, що державний банк “ПриватБанк” планує закрити сервіс iPay – безконтактний мобільний еквайрінг, який дозволяв малому і середньому бізнесу приймати платежі картками просто через смартфони і планшети. Про це користувачам сервісу повідомили в розсилці.

Згідно з інформацією, сервіс припинить роботу 28 червня 2019 року. Уточнимо, що iPay перетворює смартфон на POS-термінал. Щоб прийняти платіж по карті за допомогою смартфона, не потрібно купувати і встановлювати міні-термінал – досить просто сканувати карту камерою смартфона з програми iPay і підтвердити свій платіж.

Вперше сервіс iPay заробив у 2013 році. Точна кількість його користувачів у “Приватбанк“ не повідомляють, проте відомо, що останнім часом через нього проходило дуже мало транзакцій.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, його місце займе альтернативний сервіс – miniPOS. Це міні-термінали, які також працюють у зв'язці зі смартфонами і планшетами. Оновлений сервіс включає сервісний додаток miniPOS, оплати з його допомогою захищені PIN-кодом. Здійснити перехід на новий сервіс можна на офіційній веб-сторінці.

У свою чергу в “Приватбанк” пояснюють заміну на miniPOS переходом на більш сучасні технології прийому карток через смартфони.

“Кубики” для читання магнітних карт були революційним рішенням 9 років тому. Сьогодні ми оновлюємо цей сервіс. miniPOS працюють з будь-якими пристроями по Bluetooth і приймають як магнітні карти, так і чіпові та безконтакт”, – коментує прес-секретар “Приватбанку”.

Нагадаємо, що до кінця березня 2019 року державний банк “ПриватБанк” запланував оснастити всі відділення зчитувачами електронних паспортів (ID-карт).

Як повідомляв портал Знай.uа, з 1 березня всі відділення “Нова Пошта” в обласних і районних центрах, а також кур'єри компанії будуть працювати 7 днів на тиждень без вихідних.

Також портал Знай.uа писав, що “ПриватБанк” розповів цікаву інформацію про те, як українці воліють зберігати свої гроші. зокрема, в 2018 році громадяни нашої країни щотижня купували в банку майже 3 кілограми золота.