Заява міністра соціальної політики Андрія Реви про те, що пенсіонерам, які отримують мінімальну пенсію, у березні-квітні виплатять індексацію у сумі 2410 грн, викликала неабиякий ажіотаж.

Про це повідомляють ЗМІ.

Проте у березні вже багатьох чекають величезні розчарування, адже далеко не всім світить одноразова допомога у 2410. Індексацію отримають лише ті, хто підпадає під дві основні вимоги.

Перша

На індексацію 2410 грн, як кажуть чиновники, можуть сподіватися лише ті пенсіонери, які мають 30 років (жінки) і 35 років (чоловіки) страхового стражу, а також ті, хто вийшов на пенсію до 2011 року і має відповідно 20 і 25 років стажу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У разі, якщо ваш стаж менший, то індексації не буде.

Друга.

Якщо після осучаснення мінімальних пенсій (вона зараз становить 1497 грн) пенсійні виплати зростуть не суттєво і будуть меншими, ніж 1669,20 грн, то тоді такому пенсіонерові виплатять індексацію у розмірі 2410 грн: 1205 грн у березні і 1205 грн у квітні.

Приклади осучаснення пенсій:

Наприклад, шахтар, який має 32 роки страхового стажу, з різними доплатами до березня отримував пенсію 8714 грн. Зарплата до виходу на пенсію у нього була доволі висока. У березні після осучаснення його пенсійні виплати становитимуть 10196 грн, тобто, його пенсія зросте на 1482 грн.

Разом з тим варто відзначити, що серед українських міністрів найвищу зарплату за січень отримав глава Міноборони Степан Полторак – 81,1 тисячі гривень. А серед голів фракцій і груп у Верховній Раді найбільші зарплати у січні були в голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Артура Герасимова, голови фракції "Народний фронт" Максима Бурбака та лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Серед членів Кабміну наступні у зарплатному рейтингу – міністр фінансів Оксана Маркарова з зарплатою у 73,8 тисячі гривень і міністр закордонних справ Павло Клімкін з місячним заробітком у 63,9 тисячі гривень.

Найменші зарплати у січні серед міністрів одержали міністр юстиції Павло Петренко – 25,9 тисячі гривень, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш – 18,1 тисячі гривень та міністр інформаційної політики Юрій Стець – 16,8 тисячі гривень.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман за січень заробив 37,4 тисячі гривень на посаді.

Нагадаємо, Ющенко доступно показав, чому наші тікають за кордон.

Як повідомляв "Знай.ua", на що українці витрачають найбільше грошей.

Також "Знай.ua" писав, що Аваков заявив про відкриття справи проти кандидата у президенти.

Індексація пенсій: понад 10 мільйонів українців отримає підвищені нарахування