Адміністрація так званого «ДНР» хоче з 1 березня позбавити священиків УПЦ на окупованій території розпоряджатися майном парафій.

Про це стало зрозуміло зі слів архієпископа Донецького і Маріупольського Сергія.

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

За його словами, під патронатом ПЦУ на території, підконтрольній Україні перебуває понад 30 храмів, управління єпархії та Будинок милосердя. Усе майно, а також земельні наділи перейдуть в «ДНР», а священиків вишлють на підконтрольній Україні територію.

Архієпископ Сергій каже, що гоніння припадають лише на духовенство Київського патріархату. Тим конфесіям, які знаходяться під УПЦ МП, нічого не загрожує.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Варто нагадати, що В шкільну програму 11 класу з української історії, згідно з прийнятим Міністерством науки і освіти України рішенням, додали тему щодо створення Православної церкви (ПЦУ) і надання Томосу про автокефалію.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Міносвіти.

"Вже в кінці цього навчального року 11-класники вивчатимуть історію створення Православної церкви України і надання Томосу про автокефалію", - заявили політики.

В тому числі, про це йдеться у листі міністерства, що містить інформаційні матеріали для вчителів щодо висвітлення даного питання для старшої школи, спрямовані на школи та управління освіти. Крім того, повідомляється, що в підручниках з історії дана тема з'явиться вже в наступному навчальному році, оскільки в 2019 році заплановано друк нових книжок для 11-х класів.

Згідно з повідомленням Міносвіти, цю тему внесуть в програму зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з історії України, але здавати тестування з неї будуть не раніше 2021 року.

Нагадаємо, чи Можна ходити до церкви без хустки: священик розставив всі крапки над "і"

Як раніше повідомляв "Знай.ua" РПЦ подарує Томос парафіям, що зрадили Константинополь: подробиці

Також Знай.ua" писав про те, що Московський піп розстріляв парафіян з рушниці: очевидці розповіли