Геннадія Дронова та Олену Зайцеву, які влаштували смертельну ДТП у Харкові, засудили до 10 років ув'язнення. Проте, родичі і друзі загиблих після вироку заявили, що їм це не дало ніякої моральної компенсації або задоволення. Вони просто так не відступлять, і продовжуватимуть боротьбу за справедливість.

Експертів по резонансній справі повинні притягнути до кримінальної відповідальності. Про це повідомила захисник потерпілої сторони Лариса Матвєєва.

"Про потерпілих: немає в них ні радості, ні тим більше зловтіхи з приводу вироку. Є відчуття спустошеності. І це страшно. Багато хто мене сьогодні запитували: чи задоволені ми вироком? Якщо говорити про термін, то, так, так як це максимальне покарання, передбачене санкцією ч. 3 ст. 286 КК України; якщо говорити про наявність пом'якшувальних обставин для Зайцевої (нехай навіть їх зараз не брали в розрахунок при визначенні покарання), відсутності обтяжуючих обставин для Зайцевої, то, звичайно, ні", – розповіла вона.

Крім того, зі слів адвоката, у родичів жертв Зайцевої залишилося дуже багато запитань до слідчих. Так, одним із найбільш настирливих під час слідства виявився Вовків, за яким є великий "послужний список".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"Не забудемо також дії слідчих (Волкова, в першу чергу), який втручався в роботу наркологів, "забував" передавати документи на експертизу і виявився не здатним знайти півроку Федірко (нарколог – Ред.) при наявності можливості їй просто зателефонувати (зі слів Федірко). Всьому цьому повинна бути дана правова оцінка”, – підсумувала Матвєєва.

Нагадаємо, Юлія Козир, адвокат Олени Зайцевої, яку засудили до 10 років позбавлення волі, заявила, що рішення про подачу апеляції буде прийнято пізніше.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дронова та Зайцеву зобов'язали виплатити потерпілим і родичам загиблих у ДТП компенсацію.

Також портал Знай.uа писав, що перед обвинувальним вироком основні фігуранти справи Геннадій Дронов і Олена Зайцева виступили з останніми словами.