Синоптик Наталка Діденко спрогнозувала, що в Україні весна почнеться з короткочасного похолодання — 1, 2 і 3 березня варто одягатися тепліше, але вже 4 числа потеплішає.

В останній день зими, в четвер, 28 лютого, у східних областях та на півночі країни буде господарювати північний циклон, очікується мокрий сніг і дощ, написала експерт у Facebook.

А казали, що весна
А казали, що весна

За її даними, прогнозується західний сильний поривчастий вітер, місцями він може бути зі штормовими поривами.

"Найтепліше буде на заході — +7…+12 градусів, найхолодніше — на сході, а також на Сумщині та на Запоріжжі — 0…+3 градуси. У більшості областей очікується +3…+8 градусів", - зазначила Діденко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Синоптик додала, що в четвер у Києві вдень прогнозується +5…+7 градусів, під вечір можливий дощ з мокрим снігом або мокрий сніг з дощем.

Раніше повідомлялося, коли в Україну прийде справжня метеорологічна весна. Так, синоптики прогнозують, що остаточне потепління у всіх областях країни очікується не раніше квітня. У той же час майже весь березень буде холодним, з дощами і нічними заморозками.

Проте, вже ближче до 20-го числа першого місяця весни в Україні значно потеплішає. При цьому весняні температури ще не встановляться.

На думку метеорологів, в перший тиждень березня стовпчики термометрів показуватимуть вдень близько + 4 ... + 8 градусів, а вночі можливі заморозки до -3 градусів. Також очікується мокрий сніг з дощем в більшості регіонах.

На другому тижні березня стане трохи тепліше до +9 ... + 11 градусів, але дощі збережуться. З третього тижня погода вже буде нагадувати весняну. Сонечко часто показуватися. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до + 9 ... + 12 градусів, вночі температура наблизиться до нуля.

Нагадаємо, що в останній день зими - в четвер, 28 лютого, сонячно і тепло буде на заході і в південних областях України: 5-10 градусів тепла вдень від 2 морозу до 2 тепла вночі. У Києві та в центрі вдень до 7 градусів тепла, вночі до -1. Очікується невеликий дощ.

Як повідомляв портал Знай.uа на початку тижня Україна опиниться між двома атмосферними гігантами. зокрема, погоду будуть визначати одночасно циклон і антициклон. Тому очікується потепління, але буде сильний холодний вітер.

Також портал Знай.uа писав, що в Україну після весняної погоди, досить незвичайною для лютого, повернулися сніг і морози.