Потепління в Україні почнеться 4 березня, температура повітря перевищить позначку +10 градусів. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 26 лютого.

"В наступний понеділок, 4 березня, південно-західний вітер принесе в Україну потепління. Поступово температура повітря буде йти вгору і навіть перескочить 10 градусів. Але це буде з понеділка", – написала вона.

Дощі
Дощі


У найближчі дні, за словами синоптика, особливих погодних змін чекати не доводиться.

"Звичайно, мокрий сніг притихне, місцями буде переходити у дощ або сльота, навіть подекуди проясниться. Однак температура повітря буде нижчою. Найближчої вночі очікується від 2 тепла до 3 морозу, вдень +1+5 градусів, на Закарпатті +3+8 градусів. Увесь час буде задувати холодний вітер, який вгамується аж у суботу-неділю", – наголосила Діденко.

Синоптик також попередила, що в Києві в середу, 27 лютого, очікується хмарна погода, можливі незначні опади. Температура повітря в столиці вночі 0,-1 градус, вдень +1+3 градуси.

Раніше повідомлялося, коли в Україну прийде справжня метеорологічна весна. Так, синоптики прогнозують, що остаточне потепління у всіх областях країни очікується не раніше квітня. У той же час майже весь березень буде холодним, з дощами і нічними заморозками.

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Проте, вже ближче до 20-го числа першого місяця весни в Україні значно потеплішає. При цьому весняні температури ще не встановляться.

На думку метеорологів, в перший тиждень березня стовпчики термометрів показуватимуть вдень близько + 4 ... + 8 градусів, а вночі можливі заморозки до -3 градусів. Також очікується мокрий сніг з дощем в більшості регіонах.

На другому тижні березня стане трохи тепліше до +9 ... + 11 градусів, але дощі збережуться. З третього тижня погода вже буде нагадувати весняну. Сонечко часто показуватися. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до + 9 ... + 12 градусів, вночі температура наблизиться до нуля.

Нагадаємо, що в останній день зими - в четвер, 28 лютого, сонячно і тепло буде на заході і в південних областях України: 5-10 градусів тепла вдень від 2 морозу до 2 тепла вночі. У Києві та в центрі вдень до 7 градусів тепла, вночі до -1. Очікується невеликий дощ.

Як повідомляв портал Знай.uа на початку тижня Україна опиниться між двома атмосферними гігантами. зокрема, погоду будуть визначати одночасно циклон і антициклон. Тому очікується потепління, але буде сильний холодний вітер.

Також портал Знай.uа писав, що в Україну після весняної погоди, досить незвичайною для лютого, повернулися сніг і морози.