Виплата пенсій на окупованих територіях України буде здійснюватися в повному обсязі тільки після відновлення територіальної цілісності.

Про це журналістам заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко після засідання уряду.

Зокрема, Розенко відзначив, що українська влада не може жодним чином вплинути на ситуацію на тимчасово окупованих територіях. Тому виплати можливі лише після повного звільнення територій.

"Люди живуть в стані окупації. Вибачте, але не ми припинили виплату там пенсій, які не українська держава, а окупаційна влада і російські війська, які захопили частину території України, тому давайте розставляти правильно акценти. Люди там страждають, катастрофічна ситуація, але ми можемо змінити це одним шляхом - коли буде відновлено територіальна цілісність нашої держави в повному обсязі", - сказав Розенко.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того він розповів, що коли на окупованих територіях запрацюють українські закони та з'являться органи державної влади, тоді і будуть виплачуватися зарплати, пенсії та інші соцвиплати.

Разом з тим варто відзначити, що заява міністра соціальної політики Андрія Реви про те, що пенсіонерам, які отримують мінімальну пенсію, у березні-квітні виплатять індексацію у сумі 2410 грн, викликала неабиякий ажіотаж.

Проте у березні вже багатьох чекають величезні розчарування, адже далеко не всім світить одноразова допомога у 2410. Індексацію отримають лише ті, хто підпадає під дві основні вимоги.

Перша

На індексацію 2410 грн, як кажуть чиновники, можуть сподіватися лише ті пенсіонери, які мають 30 років (жінки) і 35 років (чоловіки) страхового стражу, а також ті, хто вийшов на пенсію до 2011 року і має відповідно 20 і 25 років стажу.

У разі, якщо ваш стаж менший, то індексації не буде.

Друга.

Якщо після осучаснення мінімальних пенсій (вона зараз становить 1497 грн) пенсійні виплати зростуть не суттєво і будуть меншими, ніж 1669,20 грн, то тоді такому пенсіонерові виплатять індексацію у розмірі 2410 грн: 1205 грн у березні і 1205 грн у квітні.

Нагадаємо, скільки українців насправді проголосує на виборах.

Як повідомляв "Знай.ua", українці зможуть отримати надбавку, гроші дали "євробляхери".

Також "Знай.ua" писав, як дурять власників "євроблях".

Підвищення пенсії в Україні 2019. Кому підвищать пенсії в 2019 році в Україні