Пільговий період розмитнення підійшов до кінця і залишив після себе багато обдурених людей. Контори, які нібито повинні були надати повний пакет документів, виявилися не зовсім доброчесними, не виконавши умови договору.

Однією з компаній, що надають нібито допомогу в розмитненні, виявилася фірма з дуже гучною назвою «Авто Євро Сила», як у відомої громадської організації. Такий збіг призвів до дуже великого попиту і довіри від клієнтів. Чоловік, який став жертвою шахрайських дій, детально розповів Авто Інформатору про схему роботи компанії.

ЩО ПРОПОНУЄ «КОМПАНІЯ» І ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

ФОП «Авто Євро Сила» пропонує на ринку свої послуги по сей день. До їх переліку входить не тільки оформлення всіх необхідних документів для розмитнення, але і безпосередньо купівля та пригон авто під замовлення. Якщо говорити конкретніше, виходячи з рядків, прописаних у договорі, в їх обов'язки входить:

  • аналіз усіх наявних документів;
  • пошук власника автомобіля в Європі;
  • переоформлення автомобіля на замовника послуг;
  • пошук митного брокера;
  • сповіщення клієнта про стан процедури.

Вартість таких дій вимірюється в розмірі 200 євро, до яких потрібно додати ще 200 на митного брокера. Пропозиція є досить привабливою, адже клієнтові не доведеться їхати в країну реєстрації машини і там шукати власника, а після цього плутатися в паперах, не знаючи, які саме необхідно зібрати. Проте все виявилося не так гладко, як хотілося б.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Клієнт, який на момент звернення до ФОП «Авто Євро Сила» вже мав у наявності Audi A4 1997 року випуску, звернувся в компанію ще 15 грудня. Однак протягом двох з половиною місяці ніяких звісток від контори він не отримував, аж до 21 лютого - останнього дня дії пільгового періоду. Саме в крайній день вони надали повний пакет документів, як здалося на перший погляд. Відправившись у відділення ГФС за місцем проживання, майбутній щасливий власник автомобіля на українських номерах виявив, що документи виявилися підробленими. Митна декларація по даному автомобілю не подавалася, а документ про зняття з обліку взагалі виявився недійсним. Мало того, що в ньому було вказано, що не відповідає автомобілю тип палива, так ще і перевіривши автомобіль по базі, виявилося, що він як і раніше числиться на обліку в іншій країні.

євробляхи
євробляхи

Що стосується митного брокера, на гарячій лінії ФОП «Авто Євро Сила» клієнтові сказали, що його він повинен шукати самостійно. Природно, автомобіль не був розмитнений до закінчення дії знижки і власник поніс значні збитки. Стосовно оплачених послуг — фірма відмовляється повертати суму, аргументуючи це тим, що всі умови договору були виконані.

На даний момент жертви даних аферистів об'єднуються для відновлення справедливості. Вони вже звернулися в поліцію. Також вони намагаються знайти хоч якийсь вихід на власників компанії, проте крім операторів ні з ким зв'язку немає. До всього іншого, багато хто витратив далеко не 400 євро, сплативши повну доставку авто з Європи «під ключ».

ЩО ГОВОРИТЬ ЮРИСТ

Ми перевірили можливі варіанти розвитку подій, отримавши коментар від юриста Віталія Собковича. Він зазначив, що договір складений хитро і в ньому є кілька «пасток» для замовника:

  • У договорі не визначений порядок інформування замовника виконавцем, отже, виконавець може посилатися на невиконання замовником його (виконавця) рекомендацій.
  • В обов'язки виконавця входить лише чотири пункти:
    • консультування;
    • переговори з формальним власником автомобіля і надання рекомендацій щодо його переоформлення;
    • інформування про результати таких переговорів;
    • не надання третім особам інформації, отриманої від замовника, отже, очікувати відповідальності за надання будь-яких документів не варто.

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

  • Повним виконанням договору виконавцем вважається момент отримання замовником імпортної митної декларації або посвідчення про реєстрацію в уповноважених органах.
  • Якщо протягом 5 днів з моменту отримання акта виконаних робіт він не був підписаний, то послуги вважаються наданими.
  • Пункт 4.2 передбачає можливість повернення гарантійного внеску у разі неможливості оформлення автомобіля в рамках пільгового терміну розмитнення.
  • Пункт 5.3 передбачає у разі пропуску строку сплати пільгового акцизу компенсацію виконавцем замовнику різниці у вартості між пільговими і фактичним акцизом, якщо це сталося з вини виконавця.
  • Пункт 7.1 передбачає звільнення від відповідальності в умовах неоглашенной або оголошеної війни, що дозволяє піти від відповідальності через операції об'єднаних сил.

Таким чином шанси повернення та притягнення до відповідальності виконавця невисокі, особливо враховуючи той факт, що одержувачем платежів є не юридична особа, а фізична — Адигезаллі Нурлан Елхан Оглі. Також договір не підписаний директором компанії, а менеджером з продажу, не ясно, чи є у нього повноваження на підписання такого договору.

ФОП «Авто Євро Сила» пропонує на ринку свої послуги по сей день

У договорі не визначений порядок інформування замовника виконавцем

Договір не підписаний директором компанії

ЩО ГОВОРИТЬ «АВТО ЄВРО СИЛА»

ГО «Авто Євро Сила» офіційно заявила на своїй сторінці в Facebook, що вони не причетні до діяльності компанії «Авто Європа». У таких ситуаціях краще користуватися послугами перевірених компаній.

Предостережение от АВТО ЕВРО СИЛА!!!! Не ведитесь на мошенников!!!!

Geplaatst door Авто Евро Сила op Donderdag 19 april 2018

ЩО КАЖУТЬ У САМІЙ КОМПАНІЇ

Ми зателефонували на гарячу лінію компанії «Авто Європа». Однак отримати коментар з приводу цієї ситуації нам не вдалося. На іншому кінці дроту дівчина з приємним голосом повідомила, що вона не володіє жодною інформацією і не може нічого коментувати. Однак вона може зафіксувати наше звернення в базі. До речі, компанія вже прокоментувала ситуацію на своїй сторінці в Facebook, а також нагадала про те, що з травня в силу вступлять «драконівські штрафи«. Саме через це власникам «евроблях» варто поквапитися і як можна швидше скористатися послугами.

Нагадаємо, українцям можуть пробачити мільярдні борги за комуналку.

Як повідомляв Знай.uа, розмитнення євроблях подешевшало: головне для водіїв.

Також Знай.uа писав пільгове розмитнення закінчується: євробляхерам дали останній шанс.