Соціологи дізналися, що думають росіяни про вибори президента України, до яких лишилося менше місяця.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це стало відомо з результатів опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки.

Дослідження показало, що 59% росіян вважають, що після президентських виборів в Україні відносини між двома країнами не зміняться.

путін
путін

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ще 13% респондентів позитивно оцінюють ситуацію, стверджуючи, що відносини між Росією і Україною після проведення виборів покращаться. Про погіршення відносин говорять 8% опитаних.

Відзначається, що про майбутні вибори президента України чули 79% росіян (в тому числі 18% уважно стежать за цим), 20% – не чули.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

"У російському суспільстві переважає думка, що результати виборів будуть сфальсифіковані владою України (68%) і не відповідатимуть реальній волі народу", - зазначають російські соціологи.

12% опитаних вважає, що можливі незначні порушення, які істотно не вплинуть на загальний результат, і тільки 3% респондентів вважають, що вибори в цілому відбудуться чесно.

Нагадаємо, стало відомо про масштабну кібератаку з боку Росії з метою впливу на президентські вибори в Україні.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це заявив президент Петро Порошенко у ході зустрічі з представниками IT-індустрії, передають ЗМІ.

Глава держави підкреслив, що в ході виборів-2019 24 і 25 лютого Центральна виборча комісія України (ЦВК) піддалася кібератаці з боку Російської Федерації.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Порошенко зазначив, що "РНБО розробили механізми захисту разом з СБУ, департаментом інформаційної безпеки та поліції з кіберзахисту ЦВК спільно з нашими американськими партнерами".

"Вчора і позавчора відбулися DDoS-атаки з боку РФ", - заявив президент.

Як повідомляв раніше Знай.ua, нещодавно Український інститут соціологічних досліджень ім. Олександра Яременка та "Соціальний моніторинг" провели соціологічне опитування, згідно з яким вони отримали такі результати: за Володимира Зеленського готові проголосувати 27,3% респондентів, за Юлію Тимошенко 18,8%, і не набагато відірвався від лідера політичної партії "Батьківщина" Петро Порошенко - за чинного президента України готові віддати свій голос 18,2%.

Також Знай.ua писав про те, що у Конгресі США опублікували новий законопроект, який передбачає санкції за агресію Росії проти України через нападна українських моряків в районі Керченської протоки влистопаді 2018 року.