У Путіна оскандалилися черговим фейком про Крим, нахабне "окозамилювання" з боку окупантів перейшло усі межі здорового глузду.

крим
крим

Так стало відомо, що посольство Росії в США стверджує, нібито влади України і західних країн фактично визнали жителів анексованого Криму "росіянами".

Про це йдеться у відповіді посольства на заяву держсекретаря Сполучених Штатів Америки Майка Помпео щодо Криму.

"Голова держдепу виступив зі щоквартальною заявою про приналежність Кримського півострова. Нічого нового ми не почули. Суцільні безпідставні звинувачення, орієнтовані на тих, хто не має змоги дізнатися думку самих кримчан про події п'ятирічної давності", – заявило посольство РФ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Володимир Путін
Володимир Путін

"Вашингтон намагається таким чином приховати свою вирішальну роль у поваленні законно обраного президента України. Воно супроводжувалося досі нерозслідуваними кривавими злочинами і призвело до внутрішнього конфлікту на сході", – стверджують російські дипломати.

РФ наполягає, що захоплення Криму з порушенням міжнародного права не було – нібито в 2014 році жителі Криму просто "вирішили не брати участь у проекті будівництва антиросійської держави".

Крим
Крим

"Єдиним способом уникнути насильницької бандеризації стало повернення до складу Росії на основі закріпленого в статуті ООН права на самовизначення", – стверджують пропагандисти Кремля.

"Нова влада України і Захід фактично визнали кримчан росіянами. Як інакше пояснити, що київський режим позбавив жителів півострова води й електрики? До власних громадян так не ставляться", – заявляє посольство РФ.

"Вашингтон і Брюссель також ввели цілу низку колективних санкцій проти кримчан, репресувавши за їхній вільний вибір. Напевно, в розпачі від неможливості повернути їх до складу держави, пронизаної русофобією", - рузюмували посли Путіна.

Нагадаємо, у окупованому Сімферополі на мосту над однією з доріг свідомі жителі розмістили банер із закликом до росіян забиратися геть із кримської землі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у анексованому Криму російські окупанти почали масово штрафувати водіїв авто "швидкої допомоги" за перевищення швидкості під час поїздки за викликом хворого.

Також Знай.ua писав про те, що у анексованому Криму почастішали випадки продажу в магазинах неякісних продуктів харчування, вживання яких може мати украй небезпечні наслідки.