МЗС не виключає, що безвізовий режим з Ізраїлем буде скасовано.

Це станеться у випадку, якщо в країні будуть порушувати права українських туристів.

Про це стало ясно з заяви прес-секретаря МЗС Катерини Зеленко на прес-конференції в Києві.

"В подальшому ми будемо оцінювати масштаб і характер порушень прав українців закордоном ступінь готовності країн боротися з випадками порушення законодавства. У випадку, якщо іноземні уряди не будуть належним чином ставиться до боротьби з нелегальним наймом і прийомом на роботу українських громадян, якщо права українських туристів і подорожуючих систематично порушуватися, ми будемо переглядати умови поїздок громадян, в тому числі і доцільність збереження безвізового режиму для громадян тих країн, де права наших співвітчизників систематично порушуються", - говорить прес-секретар.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Зеленко зазначає, що Міністерство передало ноту Ізраїлю, в якій зазначено, що пріоритет – це захист прав українців при поїздці за кордон.

Вона також нагадує, що 15 лютого в аеропорту "Бориспіль" 35 громадянам Ізраїлю відмовили у в'їзді на територію України з-за відсутності достатніх коштів чи непідтвердженою мети візиту. У свою чергу Ізраїль в знак протесту затримав цілий літак з України з 140 українськими громадянами.

Варто нагадати, що Українцям все частіше почали відмовляти в перетині кордону. Незважаючи на дотримання умов безвізового режиму, Європейське агентство кордонів і берегової охорони Frontex 20 лютого опублікувала свій щорічний "аналіз ризиків", якими керуються прикордонники.

У минулому році за версією Frontex, кількість відмов зросла аж на 55% – 57 593 відмови проти 37 114 в 2017 році. Фактично, три з десяти відмов на кордонах ЄС – українські.

Нагадаємо, Водії на українсько-польському кордоні опинилися в пастці: рух завмер

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Європа передумала давати Україні безвіз: тепер тільки з дозволу

Також "Знай.uа" писав про те, що Ще одна країна Європи відкрила двері для українців: реальна робота за кордоном