Предстоятель Православної церкви України Єпіфаній у своєму недавньому інтерв'ю BBC розповів про допуск представників ЛГБТ-спільноти до причастя, яке є одним з головних таїнств православної церкви. За його словами, церква, як і Всеукраїнська рада церков, у цьому питанні має чітку позицію.

На питання про те, чи допустять представників ЛГБТ-спільноти до причастя, Єпіфаній відповів, що вони зможуть взяти участь у таїнствах, якщо покаються у своїх гріхах, якщо виправлять свої помилки". Також він підкреслив, що ПЦУ непохитна у цьому питанні, оскільки "церква чітко розрізняє, де є гріх. Ми не можемо гріх назвати добром".

Єпіфаній розповів: "Є людина, до якої ми ставимося з любов'ю. Але гріх, який ми повинні припиняти і говорити про нього відкрито. Є спосіб життя, який несумісний з християнськими поглядами. Тому позиція Православної церкви є зверненням Всеукраїнської ради Церков, і в цьому питанні ми непохитні. Тому що ми базуємося на засадах Священного Писання, де чітко говориться про те, що це є гріхом. І ми не можемо у Церкві назвати це добром. Тому люди повинні каятися у своїх гріхах, виправляти свої помилки. І якщо людина покається, якщо вона це визнає, то звичайно, вона може брати участь в таїнствах".

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українцям відтепер не потрібні візи для поїздок у Грузію, про що розповіли в МЗС. Угода між країнами передбачає перебування на грузинській території протягом 90 днів кожен рік на підставі внутрішніх паспортів у вигляді картки.

Як повідомляв портал "Знай.uа": медпункт в одному з селищ на Львівщині просто вражає своїм жахливим станом. Автомобілі швидкої, які відносяться до нього, складно назвати нормальними, а ремонт у помешканні робився дуже давно. Директор установи, природно, вважає, що все в повному порядку.

Також "Знай.uа" писав, що глава МЗС Павло Клімкін заявив, що Україна є прямою послідовницею Київської Русі, а вже від нашої країни, у свою чергу, появилися Росія і Білорусь.