У православному календарі це день пам'яті святого мученика Феодора Тирона. Інші назви свята: «Федір», «Хведор Тирянин», «Федір-тиран», «Ярило з сохою-бороною». Йому молилися про те, щоб знайшлися вкрадені речі і загублені люди.

Але є й інший варіант знайти крадене. Якщо хочете дізнатися ім'я злодія, треба взяти решето, увіткнути в нього ножиці, а в їх кільця протягнути вказівні пальці. Все це слід тримати на вазі, називаючи імена. На якому решето повернеться, той і вкрав. Також, аби Мара не напала на дитину над її ліжечком слід прочитати три рази «Отче наш».

Ще сьогодні батьківська субота. В церкву на Велику панахиду за спочилими слід було йти ввечері в п'ятницю, її називають Всеношною заупокійною. Вранці 2 березня служать заупокійну літургію, а за нею – загальну панахиду. У церкві слід помолитися про померлих, поставити свічки. На батьківську суботу свічки потрібно поставити до Розп'яття, але можна ставити і до інших ікон.

Щоб пом'янули певних близьких, потрібно подати записку з їх іменами. В ній потрібно написати імена тільки хрещених людей. Якщо людина не була хрещена чи була іншої віри, то їх поминають самі. Після служби потрібно поїхати на кладовище, привести в порядок могилу і піднести квіти.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Що ще обов'язково потрібно зробити 2 березня? Обов'язково потрібно пригостити жебраків, подати милостиню. До церкви приносять продукти, які роздадуть бідним. Продукти за традицією пісні – хліб, овочі, яйця, фрукти, крупи, чай або вино. Але вино можна тільки «Кагор».

Вдома потрібно провести поминальний обід з рідними. Що потрібно подати на стіл у батьківську суботу: кутю або коливо з медом, освяченим напередодні. Алкоголь пити не можна.

Нагадаємо, українським пенсіонерам перед виборами нададуть разову доплату до пенсії. В ході наради, в якій взяв участь і чинний український лідер Петро Порошенко, було вирішено, що в березні-квітні 2019 року пенсіонерам доплатять 2 410 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики розповіли, коли в Україну прийде весна. Із Заходу через кілька днів в Україну прийде плюсова температура. Синоптики заявляють, що це буде навіть теплий циклон.

Також Знай.ua писав, що Польща вже втратила лідерство серед країн, в яких українців з нетерпінням чекають. Згідно з дослідженнями фахівців, зарплати, які отримують наші громадяни за кордоном, ні в яке порівняння не йдуть з копійчаними зарплатами на українських підприємствах.

НАРОДНЫЕ ПРИМЕТЫ НА 2 МАРТА