У справі скандальної автолюбительки Олени Зайцевої, яка стала винуватцем кривавого ДТП у Харкові, знайдені невідповідності. Тепер суд, який розглядатиме апеляцію винуватиці, може прийняти кардинально інше рішення. Про це стало відомо від юриста-кримінолога Анни Маляр, передає канал NEWSONE. Точка зору була висловлена під час адреналінового ток-шоу "Протистояння".

"На мій погляд, обидва винні, а винні в різній мірі. Перемогу ще рано святкувати, тому що суд виносить рішення на підставі того, що доходить до суду з досудового розслідування і те, що відбувалося на досудовому розслідуванні, я не знаю, перекриє воно обвинувальний вирок і десять років кожному з підсудних. Ми спостерігали, як люди, які звикли купувати рішення чиновників, намагалися направити це наслідок необхідне для них русло. На місці події приїхав патруль, у складі якого перебувала жінка, не просто знайома родини Зайцевої, а яка з дитинства знає і саму Зайцеву. Вона ж повела Зайцеву на аналізи", - розповіла Маляр.

Вона вказала на нестиковки з аналізами на наркотики, наявність яких підтвердив директор Інституту моніторингу наркотиків, але суд це не врахував.

"Коли пропала експерт. Чому її довго шукали? Чому її не могли знайти? На це немає відповіді. Вона спочатку погодилась, що Зайцева була в стані наркотичного сп'яніння, а потім вона не погодилася з цим і ось так без кінця щось відбувалося з цією справою. Я була на перших експериментах, коли встановлювали швидкість автомобіля Зайцевої, і всі погоджувалися, що швидкість була більше 100 км/год, але офіційно врахована у вироку швидкість 80 м/год і неможливість загальмувати", - повідомила експерт.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Нагадаємо, раніше ми писали, що вирок Зайцевої через ДТП у Харкові повністю змінили.

Трагічно відома автомобілістка з Харкова Олена Зайцева не буде сидіти 10 років за гратами, всупереч справедливим очікуванням родичів жертв кривавого ДТП у Харкові. Їй, а також другого винуватця катастрофи, Геннадію Дронову, істотно скоротили тюремний термін. Про зміни в судовому рішенні і про своєму особистому погляді на вирок Зайцевої розповідає адвокат Зайцевої Юлія Козир.

Нагадаємо, Юлія Козир, адвокат Олени Зайцевої, яку засудили до 10 років позбавлення волі, заявила, що рішення про подачу апеляції буде прийнято пізніше.

Як повідомляв портал Знай.uа Дронова та Зайцеву зобов'язали виплатити потерпілим і родичам загиблих у ДТП компенсацію.