Щорічно 3 березня всі країни відзначають Всесвітній день дикої природи (World Wildlife Day). У це міжнародне свято звучить послання Генерального секретаря ООН. Готуються тематичні семінари, конференції. Виступають захисники дикої природи. Читаються доповіді про проблеми навколишнього середовища.

Всесвітній день дикої природи 2019: історія свята

20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією № A/RES/68/205 постановила проголосити 3 березня Всесвітнім днем дикої природи. З тих пір у всіх країнах світу проходять вшанування і різні заходи з охорони навколишнього середовища та інформування суспільства.

Варто відзначити, що ця дата вибрана не випадково, оскільки 3 березня 1973 року було прийнято Конвенцію про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою знищення. Документ містить визначення базових понять: вид, зразок, інтродукція з моря та інші. Також Конвенція регулює правила торгівлі з урахуванням захисту екології.

Всесвітній день дикої природи 2019: традиції свята

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Традиційно в цей день проводяться слухання про скорочення популяцій тварин. Законодавці висувають пропозиції щодо вдосконалення міжнародного права. Вшановуються люди, які внесли значний внесок у захист навколишнього середовища.

В освітніх установах говорять про заходи дбайливого ставлення до природи. Активісти повідомляють громадськості про нагальні питання галузі за допомогою флешмобів. В ефірі телеканалів показують документальні, художні фільми про дику природу.

У святкових заходах беруть участь фахівці в сфері екологічної безпеки, природоохоронні структури, захисники навколишнього середовища, вчені, дослідники, активісти благодійних організацій, співробітники громадських фондів. До них приєднуються студенти, викладачі профільних спеціальностей ВНЗ, співробітники державних структур.