Пенсійний фонд України презентував новий проект поправок до постанови Кабміну № 365, якою передбачається зміна процедури виплати пенсій для українських громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, які посилаються на офіційні джерела в Пенсійному фонді.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

За інформацією правозахисників, цей проект змін до постанови № 365 скасовує тільки деякі з дискримінаційних норм зазначеного документа, залишаючи в силі частину обмежень по виплаті пенсій для жителів ОРДЛО.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Серед іншого, аналізуючи новий документ, експерти позитивно оцінили норму, якою пропонується ввести категорію громадян, які відмовилися від довідки ТПО (тимчасово переміщена особа). У той же час, громадяни, які проживають на окупованій частині Донбасу і не мають статусу ТПО, в документі також не враховуються і виплату пенсій для них також не передбачено.

Проект поправок пропонує прибрати з постанови Кабміну скандальний пункт про проведення перевірок за місцем проживання громадян, які претендують на пенсії. Нагадаємо, що цю норму було визнано незаконною рішенням Верховного Суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Польщі пообіцяв значно підвищити пенсійні виплати непрацездатним категоріям населення, а також ввести 13-й платіж у році замість звичних 12-ти. Як запевняє міністр сім'ї, праці і соцполітики Польщі Ельжбета Рафальська, такі "преміальні" виплати допоможуть пенсіонерам здійснити якісь фінансові дії, які до цього були їм недоступні, наприклад, дрібний ремонт або додаткові покупки в супермаркеті.

Нагадаємо, монетизація субсидій: Рева позначив, на що українці можуть розраховувати.

Як повідомляв Знай.uа українцям розповіли, у яких регіонах найбільші зарплати: 10 тисяч мінімум.

Знай.uа писав, українцям доведеться воювати за нові зарплати: скільки пообіцяли на цей раз.

Дивіться відео по темі: