В українському місті Дніпро, в лікарні імені Мечникова, лікарі провели унікальну операцію, яка дає пацієнтові з безнадійним захворюванням високі шанси на повне одужання. Хворий страждав на рак щитовидної залози на четвертій стадії, йому залишалися лічені місяці, однак медики його врятували.

Як зазначається, у пацієнта була пухлина в 3 сантиметри з інвазією в преіреоїдні м'язи і безліч метастаз довжиною від 3 до 6 сантиметрів. Про це повідомляється на сторінці Ендокринної хірургії лікарні Мечникова у Facebook.

"Пацієнт благополучно одужує, можна казати про максимально можливий радикалізм проведеної операції, у всякому разі, про тотальне видалення макроскопічно видимих метастазів раку, а при йодчутливості пухлини - про дуже гарному прогнозі і повне лікування цього пацієнта", - зазначили медики.

Для видалення метастаз лікарі розрізали грудну клітку хворого.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо: Гормональний збій, затримка в розвитку і не тільки: як звичайний диван шкодить дитячому здоров'ю.

Вогнестійка монтажна піна, яка зустрічається в меблях і вініловій підлозі, що становить небезпеку для здоров'я дитини.

Також дослідники встановили, що у дітей, які проживають у будинках з вініловою підлогою у всіх районах, концентрація метаболіту бензилбутилфталата в сечі була в 15 разів вище, ніж у дітей, які живуть без вінілової підлоги

Слід зазначити, що бензилбутилфталат провокує респіраторні захворювання, подразнень шкіри і призводить до безпліддя.

Нагадаємо, французькі експерти виявили небезпечні хімічні компоненти в підгузниках.

Як повідомляв портал "Знай.uа" лаки для нігтів без хімікатів містять у собі токсичні сполуки, що призводить до безпліддя і розвитку онкологічних захворювань.

"Знай.uа" писав, що раніше вчені знайшли наукове пояснення, чому малюк штовхається в животі.