Мешканка Донбасу переїхала до Львова і була вражена від того, яка кількість людей розмовляє російською мовою.

Переселенка розповідає, що переїхала з сім'єю свого брата з Донбасу до Львова. Так як Львів - це один із мовців українською мовою місто, то жінка була готова до того, що їм доведеться опанувати рідну мову і що діти в школі будуть вивчати саме її.

Але коли дійшло до справи, то переселенка була шокована від того, що у Львові процвітає "русскій мір".

Жінка каже, що сподівалася, завдяки дітям, вивчити державну мову. На її думку, у Львові повинні були бути для цього умови. Тим не менш у цьому місті аж чотири російськомовних школи. І як каже переселенка, там шанують російську мова більше української.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Варто відзначити, що в одній із шкіл міста останній дзвінок проводився російською мовою. Більше того, учні не змогли заспівати гімн України.

А що з цього приводу думають львів'яни?

"Наша сім'я розмовляє українською мовою. Ми живемо в Україні. Так і повинно бути. Чому американці не розмовляють китайською? Або чому грузини не спілкуються французькою?", - розповідає мешканка Львова.

"Ви знаєте, Львів - це культурна столиця України. Тому ми, як ніхто повинні шанує всі традиції і найголовніше - мову. На нас покладена величезна відповідальність. Я не проти того, щоб у львівських школах вивчали російську мову, але тільки як другу. Також як англійська чи німецька. Але ніяк не основну. У нас одна державна мова - українська", - поділився думкою львів'янин.

"Сама по собі російська мова не погана. Але в ті часи, коли між Україною і Росією конфлікт, потрібно всім скооперуватися і відстоювати свою державу. А без мови її немає", - сказала мешканка Львова.

Нагадаємо, в Україні більше немає російськомовних шкіл.

Як раніше повідомляв Знай.uа, на Донбасі планують заборонити російську мову.

Знай.uа писав, Путін знову вирішив просунути російську мову в Україну.