Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій, а також колишній голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука переконаний, що російським спецслужбам у 2014 році на Донбасі вдалося захопити адмінбудівлі лише там, де місцева влада зрадила Україну. Про це чиновник розповів в інтерв'ю одному з українських інформаційних телеканалів.

Він заявив, що влада України мала можливість запобігти захопленню агентами Кремля адміністративних будівель в населених пунктах України в 2014 році. "Я хотів би сказати, що ситуацію, пов'язану не тільки з захопленням адмінбудівель в Донецьку, але і на території Луганської і Донецької областей в цілому, я аналізував, ще будучи головою Луганської військово-цивільної адміністрації. Повинен відзначити - де місцева влада зрадила Україну, там відбулися захоплення. Таких прикладів дуже багато, в тому числі на тих територіях, які нам потім вдалося звільнити від цих "шпиків".

Георгій Тука

Як приклад заступник голови навів Сватове Луганської області, де чиновники з місцевими фермерами і мисливцями взяли в руки зброю і не дозволили росіянам здійснити підступний задум. Тука додав: "На жаль, в інших багатьох містах місцеві органи влади, в тому числі разом з представниками силових структур, миттєво одягали "колорадські стрічки", вишикувалися в лінію перед майбутніми "народними губернаторами/мерами".

За його словами, далі настала черга російської пропаганди, яка остаточно добила розгублену центральну владу, при цьому її дії скоординованими назвати не можна: "З боку РФ заходили не тільки окремі люди наче Гіркіна, заходили загони спецслужб РФ, "козаків", підготовлених людей, які знають, що таке бойові дії, з досвідом ведення боїв у Придністров'ї, Чечні. Вся ця "гидота" поперла на територію нашої держави, а наша влада виявилася не готова до такого розвитку подій".

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Георгій Тука

Тука підкреслив, що на Донбасі місцеві правоохоронні органи формувалися, в основному, з жителів тих регіонів, в яких відбувалися ці події, тому, як вважає чиновник, "величезний рівень зради був зумовлений саме цим".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що мережа активно обговорює знімки, які зробили українські військові в той момент, коли підірвали зміцнення путінських окупантів. Повідомляється, що влучний постріл здійснив кращий гранатометник сухопутних військ.

Як повідомляв портал "Знай.uа": українські військові виводять з ладу величезну кількість ворожої техніки щотижня і на цей раз на черзі виявився російський танк Т-72Б3 "Привид".

Також "Знай.uа" писав, що агітатори передвиборного штабу чинного президента отримують спеціальні брошури, у яких надана детальна інформація про те, як вигідніше розповісти про Петра Порошенка, як відповісти на незручні запитання, а також як переконати виборців.