У понеділок, 4 березня, відбулося засідання Священного Синоду Православної церкви України.

Про це повідомляється на сторінці ПЦУ у соціальній мережі Facebook.

"4 березня 2019 року в Будинку митрополита під головуванням Митрополита Київського і всієї України Єпіфанія проходить засідання Священного Синоду Православної Церкви України", - йдеться в повідомленні.

Засідання провели у Будинку митрополита на території Національного заповідника "Софія Київська". Захід відбувся під головуванням митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

За даними журналу учасники синоду визначили своє бачення ситуації навколо планів служіння Української греко-католицької церкви у соборі Святої Софії в Києві. Воно буде надіслане главі УГКЦ у формі листа.

"Констатувати, що протягом тисячоліття собор Святої Софії Київської був і залишається кафедральним собором православних київських першоієрархів. Вважати за корисне зберегти щодо богослужінь у Святій Софії Київській той порядок, який склався дотепер і позитивно сприймається в українському суспільстві, не провокуючи полеміки чи розділень", - ідеться в офіційно оприлюднених журналах синоду.

Також архієреї ухвалили звернення з приводу президентських виборів в Україні, текст якого має бути оприлюднений найближчим часом. Синод склав заяву про актуальний стан православ’я в Україні.

Синод також прийняв рішення відкрити перший в історії ПЦУ монастир. Архієреї узгодили текст типового статуту для всіх парафій ПЦУ. Також на засіданні вирішили питання про утворення Управління Переяславсько-Вишневської єпархії Української Православної Церкви.

Нагадаємо, що Митрополит Епіфаній після отримання Томоса дав розгорнуте інтерв'ю про ситуацію в Україні і чому Філарет обрав наступником саме його.

Як повідомляв "Знай.ua", окупанти кинуть Климента до Сенцову.

Раніше "Знай.ua" писав, що Константинополь жорстко звернувся до РПЦ.