Користувачі у мережі активно обговорюють історію росіянина Володимира Єгорова. Електрик Володимир вивісив на своєму будинку у Тверській області, що в Росії український прапор на знак підтримки українського політв'язня у РФ Олега Сенцова.

Журналіст Аркадій Бабченко у Facebook написав допис, що будинок "екстреміста" намагались підпалити. Якось у вікно кімнати, де спали його дружина та двоє дітей кинули каністру із бензином.

"Володимир – той самий чоловік, який втік до України, прожив тут тиждень, встиг навіть влаштуватися на роботу, а потім йому без пояснення причин люди в масках вручили заборону на в'їзд, вивезли на кордон і витурили за прикордонний пункт. Місяць він жив на нейтральній смузі між Україною і Білоруссю. В автомобілі. Потім змушений був повернутись в Мордор. Його взяло КДБ Білорусі. Передало в Росію. Він відсидів у СІЗО в Брянську. Був випущений під підписку. Зараз сидить в цьому самому своєму будинку, який недоспалили, вивішує на підтримку Олега Сенцова тризуб, і чекає арешту. Ви мене, звичайно, вибачте, але таку міграційну політику я не розумію і не зрозумію", – пише Бабченко.

Угадайте страну по фотографии. Нет. Не Украина. Это Россия. Тверская область. Владимир Егоров, экстремист, вывесил у...

Geplaatst door Аркадий Бабченко op Zondag 3 maart 2019

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Примітно, що Єгоров в рідному місті Торопце очолив місцеве відділення опозиційної партії "Яблуко". Займався громадською діяльністю, писав запити в державні органи, активно вів групу в Фейсбуці "Громадяни Торопца".

"Володимир не лише писав антипутінські пости в інтернеті. Він ще вів свої розслідування: по медицині він матеріали викладав, по незаконному вивезенню піску", - розповів знайомий Єгорова, координатор руху "Відкрита Росія" Артем Важенков.

За його словами, місцеві завжди вважали Єгорова диваком. В кінці жовтня 2016 на Єгорова завели кримінальну справу за звинуваченням в екстремізмі. Адвокат Єгорова Світлана Сидоркіна пояснює, що таку реакцію викликав пост, в якому президент Росії Володимир Путін був зображений будинковим ельфом.

12 червня 2018 активіст вирішив втекти з Росії. В Україні Єгоров намагався отримати статус біженця.

За словами правозахисника, координатора проекту "Без кордонів" Максима Буткевича, українська влада не могла на законних підставах перервати процедуру надання статусу біженця.

Нагадаємо, на Донбасі з'явилися синьо-жовті прапори, скрізь чути "Слава Україні": що відбувається.

Як раніше повідомляв Знай.ua, скандального фаната Путіна олили зеленкою у зпоріжжі на день захисника. Після нього активісти вщялися і за матір загиблої регіоналки Ірини Бережної Олену.

Раніше портал Знай.ua писав, що на території Міністерства оборони в Києві відбулася урочиста церемонія відкриття Зали пам’яті захисників України.