Найбільший в Україні державна фінустанова "ПриватБанк" опинилася в центрі гучного скандалу, який може сильно вдарити по компанії.

Про це розповіли журналісти "ТСН".

На ПриватБанк готують найбільший в українській історії колективний позов. Клієнти підозрюють, що стався витік цілої клієнтської бази за кордон, зокрема на сервери Російської Федерації. Обурені українці вимагають сатисфакції та серйозно налаштовані добиватися справедливості та компенсації.

Як пояснюють юристи, для всього цивілізованого світу такі колективні позови є звичним явищем: люди об'єднуються для того, щоб боротися з могутніми, великими компаніями. Однак в українській юридичній практиці такий випадок унікальний. Крім того, цей позов може боляче вдарити не лише по репутації банку.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Це навіть зазначив прес-секретар установи "ПриватБанк" Олег Серга. При цьому представник фінустанови підкреслив, що співробітники банку завжди просять своїх клієнтів не передавати особисті дані ні під якими приводами на які-небудь ресурси або шахраям, які можуть представлятися співробітниками фінустанови.

Цей скандал може дуже дорого обійтися ПриватБанку

Авторами колективного позову стала група адвокатів з Дніпра.

"Ми вважаємо, що стався витік інформації всієї клієнтської бази на територію зарубіжної держави. У даному випадку мається на увазі Росія", — пояснили юристи.

Люди розуміють, що ПриватБанк не мав права розголошувати особисті дані своїх клієнтів, однак це сталося.

Ще восени надбанням громадськості стало листування співробітників Служби безпеки організації ПриватБанк. Згідно інформації з переписки, різного роду інформація з іменами, номерами телефонів та іншими особистими даними пішла на російські сервери.

"Рахунки всіх громадських організацій, волонтерів, воїнів АТО – всі їх особисті дані виявилися в Росії", — пояснили адвокати.

Нагадаємо, українці знову бунтують через ПриватБанк та його пастки з кредитами.

Як повідомляв портал Знай.ua, ПриватБанк повідомив про запуск нового обладнання. Тепер українцям з ID-картками буде простіше співпрацювати з фінустановою.

Також Знай.ua писав про те, що ПриватБанк запустив обмін валюти ог-лайн.

Дивіться: Гучний скандал з ПриватБанком та російськими серверами