Починаючи з понеділка, 4 березня, українцям почали виплачувати субсидії на оплату комунальних послуг живими грошима.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Про це повідомляють у Міністерстві соціальної політики.

У повідомленні йдеться, що першими допомогу зможуть отримати пенсіонери, оскільки для зручності їм субсидію видаватимуть разом із пенсією. Такі виплати вони отримують починаючи з 3-го числа щомісяця.

Пенсіонери
Пенсіонери

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
Міністерство соцполітики зобов'язане переказати гроші для нарахування субсидій Пенсійному фонду до 27 числа кожного місяця, якщо пенсіонер отримує гроші у перших числах. Тобто, якщо українці отримують пенсію 3 березня, то вже 27 лютого у Пенсійного фонду має бути сума субсидії.

Таким чином, пенсіонери одразу отримають і пенсію, і монетизовану комунальну знижку. Якщо пенсія приходить не на початку місяця, то Мінсоцполітики може перевести гроші на субсидії, починаючи з 1-го числа.

При цьому всі інші українці грошові субсидії зможуть отримати в Ощадбанку з 12 березня. Не пенсіонерам субсидію грошима мають переказувати до 11 числа кожного місяця. Таким чином, субсидіант зможе отримати гроші ще до того часу, як прийдуть платіжки.

Нагадаємо, вже з березня українці будуть отримувати субсидію від держави готівкою. Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, яку ж конкретну суму отримають українці в середньому.

Андрій Рева
Андрій Рева

Про це Рева розповів під час виступу в парламенті.

В середньому по Україні сума виплат складе 1681 гривню. Однак глава Мінсоцполітики також зазначив, що в окремих випадках така допомога від держави може бути у значно більшій сумі.

"Звертаю увагу, що це середній показник. Субсидії носять індивідуальний характер - від нуля до 24 тисяч гривень. У нас є в Харківській області субсідіанти, які отримують таку суму. Кожен отримає індивідуально розраховану виплату", - пообіцяв Рева.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Пенсійний фонд України вже розпочав нарахувавати субсидії пенсіонерам реальними грошима. Окрім того розпочалося нарахування пенсій згідно із затвердженим графіком.

Також Знай.ua писав про те, що вартість тарифів за опалювальний сезон 2018-2019 суттєво зросла.