Вже з березня українці будуть отримувати субсидію від держави готівкою. Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, яку ж конкретну суму отримають українці в середньому.

Про це Рева розповів під час виступу в парламенті.

В середньому по Україні сума виплат складе 1681 гривню. Однак глава Мінсоцполітики також зазначив, що в окремих випадках така допомога від держави може бути у значно більшій сумі.

"Звертаю увагу, що це середній показник. Субсидії носять індивідуальний характер - від нуля до 24 тисяч гривень. У нас є в Харківській області субсідіанти, які отримують таку суму. Кожен отримає індивідуально розраховану виплату", - пообіцяв Рева.

Андрій Рева
Андрій Рева

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Щоб в березні забезпечити виплату субсидій готівкою, було зарезервовано 5 мільярдів 663 мільйонів гривень на рахунку окремої державної програми. Розмір субсидії буде залежати від багатьох факторів: доходу, кількості членів сім'ї, вартість комунальних послуг у конкретному регіоні.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Згідно з даними Державної служби статистики, у листопаді 2018-го з субсидією в Україні було близько 3,5 млн сімей. Вони в березні можуть претендувати на монетизированну пільгу. Як і раніше, субсидія залишається цільової допомогою, тобто витрачати її потрібно тільки на виплату комуналки, а ось "здачу" (якщо економити на " комуналці і витрачати менше, ніж виділили) можна буде залишити собі. Але контролювати цей процес буде складніше.

Варто зазначити, що пенсіонери зможуть отримати субсидію в "Ощадбанку" або в "Укрпошті", коли прийдуть за своєю пенсією. Ті, які ще не отримують пенсію, їм прийде оповіщення на мобільний пристрій. Далі їм потрібно буде звернутися у відділення "Ощадбанку", відкрити рахунок і за системою оплачувати послуги.

Нагадаємо, що підвищення пенсій у березні торкнеться далеко не всіх: українцям озвучили нові правила.

Як повідомляв портал "Знай.uа", чиновники знайшли лазівку як не виплачувати субсидії.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що українців звільнили від боргів за комуналку: кому пощастило.