У березні 2019 року в Україні вперше перерахували пенсії. Так, пенсійні виплати в середньому піднімуть на 17%. Таке нововведення відбулося в результаті прийнятої в 2017 році реформи. Однак, разом з перерахунком пенсій новий закон передбачає ще кілька нововведень.

Відомо, що розмір нових пенсій урізали на 26%, а пенсійний вік в результаті підвищення вимог до стажу зростатиме з кожним роком, пише "Обозреватель".

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Пенсійна реформа в Україні не тільки ввела автоматичну індексацію виплат, яка вперше пройде в цьому місяці, але і запустила коридор пенсійного віку. У ньому є три двері: 60, 63 і 65 років. Щоб дійти до останньої з них, зокрема вийти на заслужений відпочинок у 60 років, в 2019-му потрібно мати як мінімум 26 років стажу. І кожен рік відстань до цих дверей збільшуватиметься на 12 місяців.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ті, хто не зміг накопичити необхідний стаж, зможуть вийти на пенсію в 63 або навіть 65 років. Поетапне підвищення пенсійного віку передбачено до 2028 року. Важливо при цьому зазначити, що весь цей час частина українців, як і раніше, зможе отримати пенсійне посвідчення до 60 років. Різниця тільки в тому, що в 2019-му таких абсолютна більшість, а в 2028-му – всього 55%.

Варто нагадати, що президентство Порошенка для більшості українців асоціюється з бідністю, подорожчанням, падінням гривні і одночасно з нею нормального рівня життя. Незважаючи на численні обіцянки й полум'яні промови перед виборами, переважна більшість запланованих до виконання рішень так і залишилися в планах, а певних кардинальних позитивних змін у житті звичайних українців так і не відбулося.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві змінять правила продажу соціального хліба. З березня його можна буде отримати лише за карткою киянина по 1 буханці хліба на руки на день, а знижку вираховуватимуть залежно від пільг, які має покупець. Про це заявила заступник голови КМДА Марина Хонда, повідомляє прес-служба київської влади.

Нагадаємо, субсидії вже почали виплачувати готівкою: хто відчує "покращення" першим.

Як повідомляв Знай.uа Леонід Кравчук розкрив розмір своєї пенсії: сором і ганьба.

Знай.uа писав, українцям змінили пенсії: хто у грі.

Дивіться відео по темі: