У середу, 6 березня, майже у всіх областях України буде царювати холодна вітряна погода. У той же час у більшості регіонів опадів не передбачається.

Про це повідомила відомий український синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Так, за її словами, середа в Україні буде перехідним днем до найтеплішого стрибка. Істотне потепління прийде в Україну вже в найближчі дні. У той же час вітер у цей день трохи притихне, однак 7 березня знову посилиться.

Температура повітря в середу знизиться на півночі України до +1+6 градусів. На півдні буде тепло – +7+13 градусів. У більшості областей України – +4+9 градусів, на Закарпатті – до +9+12 градусів.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Дощі пройдуть у західних областях, волога погода прикриє Північ, а вздовж північної межі навіть можливий мокрий сніг. Однак більша частина України буде перебувати в сухій погоді", – написала Діденко.

У Києві 6 березня буде хмарно, ближче до вечора є ймовірність невеликих опадів. Крім того, у столиці в цей день прийде незначне похолодання. Стовпчики термометрів покажуть близько 5 градусів тепла.

Середа, 6 березня, в Україні буде перехідним днем до найтеплішого стрибка. Бо саме завтра похолодає перед суттєвим...

Geplaatst door Наталка Діденко op Dinsdag 5 maart 2019

Народний прогноз погоди в Україні

У цей день вшановується пам'ять преподобного Тимофія, пустельника. У народі Тимофія називали Весновієм і говорили: "Як не злися метелиця, все весною повіває", "Дожити до Весновія, а там зима не страшна". Цей день відзначався першими сонячними відлигами. Про погоду судили і по вітру: якщо у цей день теплі вітри, то і весна буде теплою. В цей час починається сокорух у кленах і березах.

У свою чергу, український Гідрометцентр прогнозує, що 6-7 березня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів, лише в Криму вдень 6 березня дощ. Вітер західний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с, у західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

карта Укргідрометцентру на 6 березня

Нагадаємо, порівняно з минулими роками, коли у нас була затяжна зима, морози, а справжня весна приходила не за календарем, а значно пізніше, в 2019 році все буде інакше. Таку думку висловив відомий астролог Влад Росс.

Як повідомляв портал Знай.uа, поступове глобальне потепління призвело до того, що опади збільшилися, а рівень води знижується. Через це може статися катастрофа, яка призведе до нестачі питної води.

Також портал Знай.uа писав, що весна 2019 року обіцяє бути пізньою і контрастною. У першій половині українцям буде по-зимовому холодно, а в другій - по-літньому спекотно. Цю інформацію повідомив народний синоптик Леонід Горбань.