Українцям збільшили середньоденний розмір допомоги з тимчасової непрацездатності. Відтепер вона становить 224,4 грн.

Про це інформує прес-служба Фонду соціального страхування України (ФССУ) .

Середньоденний розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності, яку надає Фонд , склав 224,4 грн за підсумками 2018 року.

"Збільшення середнього розміру компенсації втраченого заробітку за час знаходження на лікарняному пов'язано з ростом мінімальної заробітної плати, а також загальним зростанням фонду оплати праці по країні" , - йдеться у повідомленні ФССУ.

Сума допомоги зросла на 31,9%, або на 54,2 грн в порівнянні з 2017-м. Загалом у 2018 ФССУ витратив на випалату допомоги з тимчасової непрацездатності 7,75 мільярди грн. У порівнянні з 2017 роком збільшилися на 1,68 млрд грн (+ 27,7%).

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Протягом минулого року Фонд профінансував виплати, враховуючи допомогу з тимчасової втрати працездатності, а також у зв'язку з вагітністю та пологами, для більш ніж 2,5 млн застрахованих осіб.

Прес-служба нагадує, що підставою для нарахування ФССЦ матеріального забезпечення є заява-розрахунок, яку подає роботодавець. З 1 жовтня 2018 року страхувальники отримали можливість відправляти заяви-розрахунки в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису.

Нагадаємо, що українцям дадуть"живі гроші" замість субсидій: кому пощастить у 2019 році. Першими допомогу зможуть отримати пенсіонери, оскільки для зручності їм субсидію видаватимуть разом із пенсією. Такі виплати вони отримують починаючи з 3-го числа щомісяця.

Як повідомляв раніше Знай.ua, деяким категоріям пенсіонерів скоро нарахують два транші по 1200 грн. І хоча у Гройсмана відкидають причетність виборів з такою нечуваною щедрістю, все ж ініціював додаткові виплати саме нинішній глава держави.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що вартість тарифів за опалювальний сезон 2018-2019 суттєво зросла.