Акціонерна компанія "Укрзалізниця" планує відмовитися від червоних килимів на підлозі в нових вагонах.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, Кравцов розповів, що у поточному році рухомий склад Укразалізниці поповниться 40 новими вагонів. Проте вони вже не будуть оснащені різнокольоровими доріжками. Замість них залізничний перевізник використовуватиме спеціальне покриття.

"Де червоні килими? В минулому. Проанонсує хороші новини: у цьому році з заводу ми отримаємо 40 нових вагонів. Вони будуть без звичних різнокольорових доріжок і розкритикованого пасажирами лінолеуму. Замість них - суцільні шумоізоляційні покриття для підлоги. Чому не робили це раніше і не змінюємо килими відразу у всіх вагонах? Тому що ціна чимала", - написав він.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що "Укрзалізниця" зробила приголомшливу заяву. Компанія розглядає можливість виходу на безпосередніх виробників на зовнішніх ринках для закупівлі дизельного палива. Про це йдеться у повідомленні Департаменту інформаційної політики і зв'язків з громадськістю компанії.

На сьогодні підприємство споживає 10% всього обсягу цього нафтопродукту, що реалізується в Україні. Як повідомив керівник компанії Євген Кравцов, крім розширення кола постачальників, вихід на світові ринки допоможе зняти істотний тиск на внутрішні ціни в Україні, що часто буває, коли компанія здійснює закупівлі дизеля.

З метою уникнення різких цінових коливань на внутрішньому ринку нафтопродуктів "Укрзалізниця" повинна мати закордонні альтернативні канали постачання, зокрема дизельного палива, кажуть в компанії. Міжнародний ринок нафтопродуктів є об'ємним, тому закупівля там будь-якого обсягу дизельного палива залізницею не буде впливати на рівень цін. На думку фахівців, зараз внутрішній ринок України може коливатися в залежності від обсягу закупівель дизпалива "Укрзалізницею".

"Це спонукає нас шукати майданчики, де наші обсяги не будуть такими визначальними. Такий зовнішній ринок, де обертається значна кількість нафтопродуктів, відповідно, наша закупівля навіть в 100 або 200 тис. тонн не є настільки визначальною партією, щоб викликати коливання ціни, як це зараз відбувається в Україні", – запевнив Кравцов.

Нагадаємо, Укрзалізниця двічі підвищить ціни.

Як повідомляв "Знай.ua", Укрзалізниця епічно зганьбилася з люксовим купе.

Також "Знай.ua" писав, що до 8 березня "Укрзалізниця" готує подарунок харків'янам.

На які дурощі "Укрзалізниця" спускає мільйони