В Україні з 1 березня проходить процес індексації пенсій. За словами експертів, формула підвищення пенсій передбачає перерахунок з урахуванням розміру зарплат та інфляції. Такі підрахунки здійснюються в автоматичному режимі.

Про це стало відомо завдяки повідомленням Пенсійного фонду України, пише "Сьогодні".

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Відомо, що на цей раз індексація принесе підвищення виплат для 8,1 млн пенсіонерів з 10,2 млн. Як заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, в середньому пенсії зростуть на 255 гривень. А майже два мільйони українців, яким індексація не принесе підвищення пенсій, отримають разові виплати на суму 2410 гривень.

отримання субсидій разом з пенсією
отримання субсидій разом з пенсією

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Кошти розподіляться згідно з формулою, яка враховує коефіцієнт страхового стажу та коефіцієнт заробітку пенсіонера. Якщо підвищення буде менше 100 гривень, то застосовуватиметься доплата до зазначеного розміру, інакше кажучи – мінімальна виплата в березні складе не менше 100 гривень", – пояснив Рева.

Автоматична індексація пенсій тепер проводитиметься щорічно – це передбачено пенсійною реформою.

Варто нагадати, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, оголосила про початок перевірки облгазів на предмет донарахувань в платіжки. Зокрема, у відомстві зазначили, що вже з початку березня контролюючі органи почнуть масову перевірку облагів на предмет донарахувань в платіжках, які отримують звичайні українці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям збільшили середньоденний розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності. Відтепер вона становить 224,4 грн. Про це інформує прес-служба Фонду соціального страхування України (ФССУ).

Нагадаємо, Порошенко розсекретив зарплату: скільки отримував президент після Майдану.

Як повідомляв Знай.uа пенсії збільшать на дві тисячі: кому обіцяють подачку перед виборами.

Знай.uа писав, українцям перерахували пенсії: зовсім не європейська старість.

Дивіться відео по темі: