В церковному календарі це день вшанування пам'яті святого Маврикія і 70 воїнів, мучеників Апамейских. Інші назви свята: «Маврикій», «День Маврикія».

У цей день були особливі прикмети про птахів, адже граки, ластівки і шпаки вже мають повернутися з теплих країв. Повернення птахів, означає, що тепер вже зими не буде, тому вони завжди приносять радість. Але їм поки практично нічого їсти. Повісьте шпаківню, годівницю, покладіть туди трохи зерна. Так ви не тільки допоможете пташкам, але і залучите в своє життя радість і щастя.

Раніше наші предки в цей день вже починали роботу в полі, удобрювали землю. Тому можете і ви зайнятися підгодівлею рослин, посадкою розсади та іншими городньо-польовими справами. До речі, щоб уникнути комах у будинку, слід покласти трохи землі в кутку. Якщо зараз на Півдні посіяти капусту і горох, то гусениці не нападуть на рослини за час зав'язування качанів. Насіння потрібно спочатку збризнути водою, окреслити їх безіменним пальцем і сказати: «Ви ростіть, урожай хороший приносьте».

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ще сьогодні можна приготувати традиційну страву для цього дня – чорну юшку. Її готують на огірковому розсолі, додають коріння і прянощі. Якщо ви заручені, то для майбутнього чоловіка слід зв'язати шарф, в якому він буде ходити до цієї дати. Вже в обід він повинен сказати, чи було йому комфортно в шарфі. Якщо неприємних відчуттів не було, то з дружиною він буде жити в мирі і злагоді, а якщо були, то дружина буде сварливою і часто скандалити.

Раніше господині читали 7 березня замову від псування і пристріту саду та городу, адже якщо на нього була наведена порча, або хтось недобре подивився, то земля не буде родити, а значить, сім'я залишиться голодною.

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Народні прикмети на 7 березня