Українські хірурги безкоштовно провели реконструкцію обличчя старшині 11-го добровольчого батальйону "Київська Русь" Едуарду Мальованому.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що у 2015 році російський снайпер мало не вбив українського воїна, проте його вдалося врятувати. При цьому переживши не одну операцію, чоловік не впізнає себе в дзеркалі. Шанс на нове життя йому подарували українські волонтери.

"Я просто подивився. Повернув праворуч, чи пішли за мною хлопці - і в мене потрапив снайпер. Просто вийшов поворот з розворотом в протилежну сторону. Тобишь отримав поранення. А далі втрата пам'яті. Тільки пам'ятаю що до зеленки доповз", - каже пацієнт Едуард Мальований.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До цього моменту старшина перенів величезну кількість операцій. Лікарі навіть були шоковані, адже з подібними травмами люди фактчно не можуть жити.

"Головні болі так і тривають, запаморочення, дружина не працює, вона за мною доглядає. Мене навіть на машині швидкої допомоги привезли, я не можу сам вийти в місто", - каже пацієнт Едуард Мальований.

Проте нове обличчя для Едуарда безкоштовно зголосилася зробити команда українських хірургів на чолі з Ростиславом Валіхновським.

"Відновлюємо обсяг в районі щоки за допомогою жирової тканини - і далі чекатиме ряд оперативних втручань. Таких як ріносоптопластіка, пластика скулового комплексу, видалення фіброми скроневої області і підтяжка обличчя", - пояснює хірург Ростислав Валіхновський.

Разом з тим варто відзначити, що двотомник-розслідування боїв під Іловайськом, що увійшли в історію під назвою "Іловайський котел", презентували у Дніпрі. "Війна, якої не було" – так називається книжка. Її автор - учасник тих подій, боєць полку "Дніпро-1" Роман Зіненко зібрав свідчення майже сотні бійців і офіцерів.

У книжці є інформація про майже 700 українських воїнів, які брали участь в операції й виходили так званим "зеленим коридором". Автор переконаний, що переважна більшість зібраних ним фактів до сьогодні не була відома. "Радіо Свобода" поспілкувалося із автором книжки та її першими читачами.

Нагадаємо, запорожець вразив Україну мужністю.

Як повідомляв "Знай.ua", українські воїни пішли в атаку на загарбників.

Також "Знай.ua" писав, що українські герої помножили втрати терористів, путінські пси біжать підібравши хвіст.

Ситуація на Донбасі: двоє українських військових отримали поранення