У СБУ з'явилася досить цікава робота. Спецслужби Російської Федерації "закинули" свого агента в Харківську міську раду.

Про це стало відомо завдяки заяві представника департаменту контррозвідки СБУ Володимира Настюка.

Харківська міська рада

Так, 5 березня контррозвідка затримала громадянина України, який є заступником директора одного з департаментів Харківської мерії. Адепту Кремля оголошено підозру у скоєнні злочину по 1 ст. 111 КК (державна зрада), а також обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб.

СБУ
СБУ

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Встановлено, що чиновника було завербовано в 2017 році на території РФ кадровим співробітником ФСБ полковником Олександром Ушаковим (1975 року народження). Ушаков також фігурує як помічник міністра освіти Нижегородської області РФ - ця посада, на думку українських спецслужб, використовується як прикриття для проведення підривної діяльності проти України.

Познайомилися затриманий з Ушаковим раніше - в 2016 році в Нальчику (Кабардино-Балкарська республіка РФ), де український чиновник перебував як турист.

"Слід зазначити, що громадянин України був досить цінним джерелом інформації для російської спецслужби. Про це свідчить те, що Ушаков проводив зустрічі з ним на території третіх країн. У Празі (Чехія), Салоніки (Греція), в Мінську (Білорусь) і неодноразово на території РФ в Бєлгороді", - зазначив речник СБУ.

За його словами, чиновник ці поїздки пояснював як туристичні або "для участі в громадських заходах".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко відреагував на скандальне розслідування журналістів Bihus.Інфо. За його словами розслідування будується на витіку даних з правоохоронних органів. Крім того він розповів, що відразу ж після виходу розслідування відразу ж підписав наказ про звільнення Олега Гладковського.

Нагадаємо, Тимошенко запропонували 5 мільйонів за зняття з виборів.

Як повідомляв Знай.иа на учасників ринку підшипників чиниться силовий тиск з боку ГПУ, Нацполіції та СБУ, – директор Галподшипника.

Знай.иа писав, Труханова не посадять за крадіжку десятків мільйонів гривень: суд поставив у справі жирну крапку.

Дивіться відео по темі: