На сайті Президента України опубліковано нову петиція, яка закликає скасувати відповідальність водіїв після ДТП, якщо пішохід сам порушив правила.

Автор петиції стверджує, що у разі причетності пішохода, повну відповідальність має нести він сам.

За чинним законодавством України, при наїзді на пішохода водій також притягується до відповідальності, навіть якщо нічого не порушив. При таких аваріях проводиться спеціальна експертиза. Мова йде про те, чи дозволяла водієві швидкість, видимість, погодні умови і т. д. не збити пішохода-порушника. Якщо з'ясується, що хоч найменша можливість у нього була, то водій буде покараний за законом. Навіть якщо точно встановлено, що порушив ПДР пішохід, який потрапив під колеса авто.

Не раз виникали суперечки на дану тему і росло невдоволення водіїв, які були ні в чому не винні, а відповідали за всією суворістю закону. Але, в правилах дорожнього руху крім всіх інших обов'язків прописаний один дуже важливий: забезпечити безпеку. Адже, якщо водій нічого не порушує, то це не значить, що він може наїзжати на всіх, хто вийде на дорогу в недозволеному місці.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ця петиція набрала на даний момент всього 231 підпис з 25 000 необхідних. Так що, можна зробити висновок, що звернення скоріше за все розглянуто не буде.

Користувачі в соцмережах вже почали коментувати цю ситуацію: "правильно!", "Тепер коли мажори будуть збивати людей неважливо де. Завжди будуть відмазуватися.", "давно пора! Бігають як лані е**нутые через 6 смуг руху, створюючи аварійні ситуації і наражаючи на небезпеку не тільки своє безглузде життя, але й життя інших більш розумних людей!".

Українці знайшли і зворотний бік медалі, адже тепер у так званих "мажорів" з'явилася ще одна додаткова лазівка обійти закон і уникнути належного покарання.

Минулого року в Україні збили понад 8 тисяч осіб. Майже тисячу аварій викликали самі пішоходи. Переходили дорогу на червоний або просто де їм самі заманеться. Вибігали на проїжджу частину або гуляли по трасі напідпитку.

Нагадаємо, що поліцейский влаштував криваве ДТП і втік з місця події.

Портал Знай.uа повідомляв, що хоча Зайцевій та Дронову дали 10 років, але адвокат придумав, як витягнути вбивцю на волю.

Також, Знай.uа писав про Mercedes, який на величезній швидкості протаранив фуру, залишивши в живих тільки одну особу.