За підсумками моніторингу продуктів харчування, фахівці розповіли, куди вигідно українцям їхати по овочі.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ринок

"Перед поїздкою в Київ необхідно наїдатися, а на Миколаївщину можна їхати на пустий шлунок За даними офіційної статистики, найдорожчий овочевий кошик у Києві та коштує він 71грн, а найдешевший в Миколаївській області та обходиться там у 58грн. Різниця між цими регіонами становить більше 13грн, або 22%", - написав Дорошенко.

овочі

Популярні новини зараз

Вдень - коп, а ввечері - охоронець: глава МВС Денис Монастирський вирішив проблему маленьких зарплат поліцейських

Донька Ніни Матвієнко Тоня розкрила правду про розлучення матері після 40 років подружнього життя: "Втомилися, хочуть самі пожити"

Військовий призов в Україні скасовувати не будуть, але змінять термін служби: заява Міноборони

Фіналіст шоу "Холостячка" Олексій Тригубенко забув Ксенію Мішину заради нової маленької: "Коли вона приїхала..."

Показати ще

До нашого кошику ввійшли продукти, які складають борщовий набір, тобто по одному кілограму буряку, капусти, картоплі, моркви та цибулі.
П’ятірка найдорожчих регіонів наступна: Київ – 71грн, Донецька область – 69грн, Закарпатська – 68грн, Чернівецька – 67грн і Тернопільська – 66грн.
ТОП – 5 найдешевших регіонів виглядає таким чином: Миколаївщина – 58грн, Харківщина – 59грн, Херсонщина – 60грн, Львівщина – 61грн і Запоріжжя – 61грн.
Жителі інших регіонів купують борщовий набір за такою вартістю: у Волинській, Київській і Кіровоградській областях – за 65грн, у Івано-Франківській, Луганській, Одеській, Сумській і Хмельницькій – за 64грн, у Вінницькій, Житомирській і Черкаській – за 63грн, у Полтавській, Рівненській і Чернігівській – за 62грн, у Дніпропетровській області – за 61грн.

гроші


По кожному продукту овочевого кошику найдорожчими та найдешевшими регіонами є:

Капуста. Найдорожчий регіон – Закарпатська область із ціною 14,3грн і найдешевший – Миколаївська, де кілограм капусти обійдеться в 9,6грн. Різниця в ціні між ними – 4,7грн, або 49%.
Цибуля. Найдорожча цибуля продається на Тернопільщині – по 19,8грн, а найдешевша на Миколаївщині – по 17грн. Різниця в ціні складає 2,8грн, або 16%.

Буряк. Найбільша вартість буряку в Києві, де його можна придбати по 14,4грн, а найменша в Харківській області, де він обходиться в 10,4грн. Різниця в ціні – 4грн, або 38%.
Морква. Буковина є лідером із ціни на моркву, де вона коштує 15грн. А найдешевшу можна знайти на Херсонщині – по 11грн. Різниця в ціні становить 4грн, або 36%.

Картопля. Найдорожчий регіон – Донеччина з ціною 11,3грн, а найдешевший – Рівненщина, де середня ціна 7грн. Різниця в ціні – 4,3грн, або 61%.

овочевий ринок

Нагадаємо, експерти, проаналізувавши зростання цін на продукти, повідомили, що за рік одна страва, яку часто їдять українці подешала - це омлет. Він скинув у ціні 1 гривню.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти розповіли, як змінився в ціні борщовий набір.

Також Знай.ua писав про те, що досвідчені туристи поділились способом правильного харчування під чс подорожей.

Дивіться: Ціни на продукти в 2019 році. Як вижити