Ми розповімо про низку корисних властивостей одного з найвідоміших сухофруктів – про ізюм.

Цей сухофрукт вкрай сприятливо впливає на печінку. Приємне доповнення для ранкової каші, випічки, ну або просто продукт для пожувати, ймовірно часто зустрічається в наших антресолях і холодильниках.

Проте мало кому відомо, що родзинки треба вживати правильно, що б вони дійсно приносили користь. Повідомляє Clutch.

Як правильно приготувати родзинки

Популярні новини зараз

Без черг і папірців: українцям показали простий спосіб дізнатися розмір нарахованих субсидій

Магнітні бурі в кінці вересня: як уникнути погіршення самопочуття

Приват24 припиняє роботу: у банку попередили українців

Україну засипало снігом, погода з'їхала з глузду у вересні

Показати ще

Для початку їх слід помити. Замочи півчашки родзинок в теплій воді на 15 хвилин, потім їх слід прополоскати.

Далі замочи родзинки в кип'яченій воді кімнатної температури і залиш на добу. Після таких процедур родзинки буде готові до вживання.

Корисні властивості родзинок

Щоденне вживання родзинок сприяє поліпшенню процесу травлення. Сухофрукт містить величезну кількість клітковини, що вкрай благотворно впливає на шлунок і кишечник. Крім того, ізюм дуже ефективно виводить токсини.

Ізюм містить катехін, речовина, яка перешкоджає розвитку пухлин, особливості раку прямої кишки.

Олеанова кислота, на яку багаті родзинки запобігає розвитку карієсу і ще цілого ряду хвороб ротової порожнини. Також він містить певний обсяг кальцію, який дуже корисний для емалі.

Антиоксидантні властивості родзинок здатні захистити органи зору від згубного впливу вільних радикалів, що може спровокувати розвиток різних захворювань очей.

Родзинки допомагають справлятися з інфекційними захворюваннями завдяки своїм антиоксидантним властивостям, а також підвищує загальний імунітет організму. Тому, якщо ти відчуваєш нездужання, або починається застуда, то краще збільшити кількість сухофрукта в своєму раціоні.

Ізюм корисний для головного мозку. Саме центральна нервова система є головним споживачем "родзинкових" вуглеводів, які безперешкодно проникають через гематоенцефалічний бар'єр. Родзинки сприяють швидкості реакції і мисленню. Через ці властивості його часто рекомендують студентам в період підготовки до іспитів.

Нагадаємо, дослідники довели, що чорнослив володіє неймовірними властивостями. Крім того, що він підвищує працездатність і в цілому тонізує організм, цей сухофрукт здатний уберегти вас від раку товстої кишки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", відомий український дієтолог Катерина Толстікова розповіла, чому важливо їсти багато зелені. За її словами, саме кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля, рукола та інша зелень - це справжня панацея від усіх хвороб.

Також "Знай.uа" писав, фахівці Гарвардського університету дійшли висновку, що кето-дієта - це найефективніша система харчування для схуднення.