Свіжі фрукти швидко псуються, тому тримати їх під рукою постійно не завжди можливо. На щастя, є просте рішення - заморожені фрукти. Багато з них зберігають максимум користі, а іноді навіть перевершують свіжі,, пише RealSimple.

Манго

"Очистити та нарізати стиглий манго буває доволі клопітно, але у випадку із замороженим варіантом цього робити не потрібно - усе вже підготовлено за вас", - пояснює Лоренц.

Вона зазначає, що для заморожування відбирають ідеально дозрілі плоди, тому смак виходить насиченим і тропічно солодким.
За словами дієтолога, манго багатий на вітамін С, який підтримує імунну систему, вітамін А - важливий для зору, а також на клітковину, необхідну для нормального травлення.

Манго зображення
Манго. Фото: скріншот із youtube.com

Популярні новини зараз
Українців обтяжать додатковою платіжкою: за що доведеться віддати до 1000 грн Тарифи на електроенергію готуються переписати: як і коли зміняться ціни У школах з'являться нові предмети "Час спливає": експерт, який передбачав повномасштабне вторгнення, приголомшив новим прогнозом
Показати ще

Ананас

Лоренц підкреслює, що ананас - це цінне джерело вітаміну С і марганцю, які відповідають за міцний імунітет і здоров’я кісток.

"Крім того, у ньому міститься фермент бромелайн, який сприяє травленню та допомагає зменшувати запальні процеси", - додала вона.

Купуючи ананас у замороженому вигляді, ви позбавляєте себе необхідності чистити шкірку та видаляти тверду серцевину.

Ягоди

Як зазначає Карп, через свою пористу структуру свіжі ягоди швидко вбирають вологу й починають псуватися швидше, ніж інші фрукти.

"Тому постійно мати вдома свіжі ягоди буває складно, і саме тут виручають заморожені", - каже вона.

Заморожені ягоди можуть зберігатися місяцями, залишаючись джерелом антиоксидантів, вітаміну С та клітковини, корисної для здоров’я кишечника.

Вишня

Карп зазначає, що вишня багата на поліфеноли - антиоксиданти, які допомагають боротися із запаленням в організмі.

"Заморожена вишня - чудовий варіант, адже вона вже без кісточок, тож її можна додавати в смузі, йогурт або просто їсти як є", - уточнює експерт.

Варення "Вишня в шоколоді", кадр з відео
Варення "Вишня в шоколоді", кадр з відео

Асаї

Ягоди асаї занадто ніжні, щоб продаватися свіжими, тому їх можна знайти лише у вигляді порошку або замороженого пюре. Останній варіант ідеально підходить для смузі та смузі-боулів.

Асаї містять омега-3 жирні кислоти та антоціани - потужні антиоксиданти, тому зберігати заморожене пюре асаї в морозильнику не лише зручно, а й корисно.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.